Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vrei să începi o carieră la Interne? Sute de locuri disponibile în şcolile superioare ale Ministerului de Interne

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brăila a anunţat că au început activităţile de recrutare a candidaţilor pentru sesiunea 2016 de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
Tinerii care vor să îmbrace uniforma militară se pot înscrie în concurs pentru a ocupa unul dintre sutele de locuri alocate. Numai în cadrul Jandarmeriei Române sunt repartizate 433 de locuri pentru anul de învăţământ 2016-2017. Candidaţii trebuie să aibă până în 27 de ani, împliniţi în anul participării la concurs.
Cererile de participare la examenele de admitere se depun la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila, str. Industriei, nr. 1, telefon 0239/619380, de luni până vineri, între orele 08.00 - 16.00.

Lista locurilor disponibile

În cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti 14 locuri sunt alocate Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative şi 70 locuri sunt alocate pentru Facultatea de Jandarmi (din care două locuri pentru romi, două locuri pentru maghiari şi două locuri pentru alte minorităţi), iar şapte locuri sunt libere la Facultatea de Poliţie pentru învăţământul cu frecvenţă redusă.
La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani sunt disponibile 175 locuri (trei locuri pentru romi şi două locuri pentru alte minorităţi), dintre care 169 locuri sunt alocate Jandarmeriei Române şi şase locuri pentru S.P.P.
La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" Fălticeni sunt scoase la concurs 175 locuri, din care trei sunt pentru romi şi două pentru alte minorităţi.
Jandarmeria recrutează candidaţi şi pentru instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale (M.Ap.N), care formează personal pentru nevoile M.A.I. Sunt disponibile un număr de 192 locuri, repartizate astfel: în cadrul Academiei Tehnice Militare Bucureşti sunt 44 locuri, la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu 33 locuri, la Institutul Medico-Militar 19 locuri, pentru Academia Forţelor Aeriene "Henri Coanda" - Facultatea de Management Aeronautic - 10 locuri, iar la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" - 86 locuri.

 
Categorie articol: 

Comentarii