Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Voinescu (PDL): Există şanse foarte mari pentru comasarea alegerilor în 2012

* printre avantaje se află reducerea costurilor de organizare şi scurtarea duratei perioadelor electorale

"Şansele sunt foarte mari, dacă există voinţă politică majoritară, iar luându-mă după declaraţii recente, cred că există. Discuţii mai vechi au fost şi în interiorul conducerii PDL", a declarat Sever Voinescu. Acesta nu consideră că sunt reale obstacole tehnice faţă de comasare, legate de durata mandatului. "Una este data desfăşurării alegerilor, alta este când îţi preiei mandatul", a afirmat democrat-liberalul.
Argumentele pentru o asemenea iniţiativă a PDL sunt legate de reducerea consturilor pentru organizarea alegerilor şi scurtarea perioadei de campanie electorală. "Cel mai important argument este că România nu-şi permite o febră electorală pe tot parcurusul anului 2012. Facem o singură campanie şi cu asta, basta", a spus pedelistul.
Premierul Emil Boc a afirmat marţi, în Dâmboviţa, că, teoretic, comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în 2012 este posibilă, urmând să se facă o analiză asupra oportunităţii acestei variante.
"Nu e o discuţie nouă aceasta, ea a avut loc şi cu mai mult timp în urmă. Teoretic este posibilă, vom analiza oportunitatea ei şi vom lua o decizie în acest sens", a spus Emil Boc, întrebat fiind, în cadrul unei vizite de lucru în Dâmboviţa, despre posibilitatea cuplării celor două tipuri de alegeri.
Categorie articol: 

Comentarii