Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vladimir Putin si Iulia Timosenko se intilnesc, vineri, la Chisinau

Premierii rus si ucrainean, Vladimir Putin si Iulia Timosenko, se vor intilni vineri la Chisinau, unde participa la summitul Comunitatii Statelor Independente, a declarat un oficial rus, citat de RIA Novosti in pagina electronica.
Iuri Usakov, adjunct al sefului cancelariei guvernului de la Moscova, a declarat ca Putin si Timosenko vor discuta despre situatia politica de la Kiev si livrarile de gaz rusesc catre Ucraina.
Coalitia de guvernamint de la Kiev s-a destramat in septembrie, iar grupurile politice nu au reusit sa ajunga la un acord pentru formarea unui nou Executiv, obligindu-l pe presedintele Viktor Iuscenko sa dizolve Parlamentul si sa convoace alegeri anticipate pentru luna decembrie. Criza financiara globala a determinat insa anularea alegerilor, iar deputatii au revenit in Parlament pentru a vota masurile anticriza.
Conform unui sondaj de opinie recent, 90 la suta dintre ucraineni se pronunta impotriva desfasurarii de alegeri parlamentare anticipate.
Rusia si Ucraina nu au ajuns inca la un acord privind pretul gazelor naturale rusesti pentru 2009 si anii urmatori, Kievul sperind ca tariful va fi stabilit in jurul sumei de 250 de dolari/1.000 metri cubi. In 2008, pretul gazelor rusesti importate de Ucraina a fost de 179,5 dolari/1.000 metri cubi, insa tarifele urmeaza sa ajunga, in urmatorii trei ani, la nivelul pietei europene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii