Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Violenţe în Ierusalimul de Est

Reprezentantul palestinian Riyad Mansour şi-a exprimat părerea că cei 15 membri ai Consiliului trebuie „să adopte o poziţie care să ceară guvernului israelian să îşi înceteze toate activităţile, precum şi politica de provocare şi de incitare" la violenţă.
Această solicitare a intervenit într-un moment în care Ierusalimul a cunoscut miercuri una dintre cele mai grave explozii de violenţă din ultima perioadă, cu un nou atac cu o maşină care a lovit mai mulţi pietoni pe Esplanada Moscheilor, omorând un poliţist, urmat de alte incidente.
Riyad Mansour a explicat că ultimele confruntări de la moscheea Al-Aqsa au fost provocate de „extremişti" care au pătruns în moschee, unii fără să se descalţe, ceea ce, a reamintit el, „reprezintă o provocare extremă".
„Ei încearcă să scufunde regiunea în confruntări religioase", a afirmat el în faţa jurnaliştilor la finalul unei întrevederi cu ambasadorul australian, Gary Quinlan, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului de Securitate în această lună.
Gary Quinlan a precizat că nu a existat nicio cerere pentru o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate, însă sunt discuţii în curs cu privire la explozia tensiunilor în Ierusalimul de Est.

 
Categorie articol: 

Comentarii