Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Violatorul din Jirlău a scăpat de închisoare

ieri, magistraţii Tribunalului Brăila au respins contestaţia procurorilor împotriva deciziei primei instanţe, care a admis în septembrie liberarea condiţionată a inculpatului M. Mădălin • s-a dispus punerea de îndată în libertate a intimatului din executarea pedepsei principale de 4 ani închisoare care i-a fost aplicată • în decembrie 2017, tânărul din Jirlău a obligat-o pe o minoră de 14 ani să întreţină cu el un act sexual oral, în autoturismul Audi A4

 

Acuzat de comiterea infracţiunii de viol asupra unei minore de 14 ani, tânărul din Jirlău condamnat la o pedeapsă de 4 ani închisoare a fost liberat condiţionat. Decizia finală a fost luată de magistraţii Tribunalului Brăila, la data de 20 octombrie. Iniţial, Judecătoria Brăila a admis, în luna septembrie, cererea de liberare a condamnatului M. Mădălin, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au formulat contestaţie. Numai că, instanţa superioară a respins cererea procurorului şi a dispus eliberarea celui condamnat. Inculpatul a primit pedeapsa finală de 4 ani închisoare în aprilie 2019, însă i s-a dedus din pedeapsă perioada arestului preventiv şi la domiciliu, adică un an şi jumătate. Acum acesta şi-a recăpătat libertatea. “Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva Sentinţei Penale nr. 1017/07.09.2020 pronunţată de Judecătoria Brăila. Menţine ca legală şi temeinică hotărârea instanţei de fond. Dispune punerea de îndată în libertate a intimatului M. Mădălin din executarea pedepsei principale de 4 ani închisoare care i-a fost aplicată prin Sentinţa Penală nr. 183/2019 a Judecătoriei Făurei. Cheltuielile judiciare efectuate rămân în sarcina statului. Definitivă”, este soluţia pronunţată în şedinţa din data de 20 octombrie a Tribunalului Brăila.

Reamintim că, în primăvara anului trecut, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis ca inculpatul M. Mădălin să stea mai puţin cu doi ani în penitenciar. Prima instanţă, respectiv Judecătoria Făurei, l-a condamnat pe tânărul de 21 de ani la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru infracţiunea de viol. În urma apelului formulat la C.A. Galaţi, inculpatul a rămas cu 4 ani închisoare.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor M. Mădălin şi R. Z. (minor de 14 ani), primul pentru comiterea infracţiunii de viol, iar celălalt pentru complicitate la viol. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în data de 17 decembrie 2017, în jurul orei 18.00, o minoră din Jirlău a ieşit la o întâlnire cu câţiva amici în zona staţiei de autobuz. În ziua respectivă, inculpatul Mădălin a plecat de la domiciliul său din Jirlău la volanul autoturismului marca Audi A4, apoi s-a întâlnit cu inculpatul R. Z., pornind la o plimbare cu maşina. Inculpatul Mădălin M. a pus ochii pe fata de 14 ani aflată în staţia de autobuz şi a decis să o oblige să întreţină cu el acte sexuale orale. Inculpatul a oprit maşina şi a chemat-o pe fată, apoi i-a făcut propuneri indecente, însă aceasta l-a refuzat. El i-a cerut celuilalt inculpat, R. Z., să o aducă pe fată în maşină, acesta reuşind să o constrângă pe minoră să urce în interiorul autoturismului, după ce a tras-o de mână şi a împins-o. Potrivit procurorului, minora a încercat să fugă, însă nu a reuşit. Ea nu a reuşit să scape de batjocură. A depus apoi plângere şi s-a dat startul anchetei.
Categorie articol: 

Comentarii