Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Un bursuc a băgat spaima în locuitorii din Vidin

Un bursuc rătăcit prin parcarea unui bloc din cartierul Vidin i-a băgat în sperieţi de brăilenii care l-au văzut şi s-au gândit că ar putea fi un animal periculos. Fiind noapte, nimeni nu şi-a putut da seama ce animal este şi toată lumea s-a gândit că ar putea fi un raton sau o vulpe, mai ales că, în urmă cu câteva zile, s-a descoperit o vulpe moartă pe bulevardul Independenţei. Localnicii din zonă au dat alarma, iar jandarmii s-au dus la faţa locului, bursucul fiind tranchilizat de un medic veterinar şi dus la Zoo.
Sâmbătă, 17 ianuarie a.c., în jurul orei 21.00, dispeceratul Jandarmeriei Brăila a fost sesizat cu privire la faptul că un animal necunoscut se afla în parcarea unui bloc, din municipiul Brăila. "Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmerie, care a identificat zona unde se afla animalul, un bursuc, şi au încercuit-o până la sosirea unui medic veterinar. Iniţial, persoanele din apropiere au crezut că este un raton sau alt animal periculos, fapt pentru care au sunat la 112", a precizat plt. maj. Sorin Neftode din cadrul Jandarmeriei Brăila. Jandarmii i-au liniştit pe oameni şi au asigurat zona, până când un medic veterinar l-a tranchilizat şi transportat la Grădina Zoologică din Brăila.
Reamintim că în dimineaţa zilei de 9 ianuarie, o vulpe moartă se afla pe bulevardul Independenţei, pe tronsonul cuprins între Str. Gral. Eremia Grigorescu şi Str. 1 Decembrie 1918, mai exact în zona hotelului "Edy s". Cineva a apelat numărul de urgenţă 112, iar cadavrul animalului a fost ridicat şi dus în laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila, pentru a se stabili cauza decesului, existând pericolul ca aceasta să fi fost turbată. Directorul instituţiei a ţinut să precizeze atunci că, în conformitate cu programul strategic de prevenire a epizootiilor, vulpile de pe raza judeţului Brăila au fost vaccinate pe parcursul anului trecut, atât prin metoda «la vizuina», cât şi aerian. Un prim test a ieşit negativ, infirmând suspiciunea ca vulpea ar fi fost turbată, însă rezultatul final va veni în urma unei analize mai complexe al cărui rezultat va fi cunoscut după 28 de zile.

 
Categorie articol: 

Comentarii