Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE: Arest la domiciliu pentru șoferul care a produs accidentul de la Ciocârlia, în urma căruia un taximetrist a murit

UPDATE: În urmă cu putin timp, magistrații Tribunalului Brăila au decis să îl trimită în arest la domiciliu pe șoferul care a produs tragedia de la Ciocârlia. Noua măsură a fost luată ca urmare a faptului că procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a contestat soluția primei instanțe, din 19 iunie, care a dispus măsura controlului judiciar față de Negrei Georgian.

 

 

VIDEO: Ultima cursă. Magistraţii decid astăzi soarta şoferului vinovat de moartea taximetristului 

procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a contestat măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de Negrei Georgian, şoferul care a provocat accidentul de la Ciocârlia • dosarul a ajuns la Tribunalul Brăila, decizia finală urmând a fi luată astăzi, 26 iunie • taximetristul ucis în staţia de autobuz a fost înmormântat, duminică, la Movila Miresii, zeci de taximetrişti însoţind cortegiul funerar

 

Astăzi, 26 iunie, este o zi importantă pentru Negrei Georgian, şoferul care a produs accidentul de la Ciocârlia, în urma căruia un taximetrist de 28 de ani şi-a pierdut viaţa. În cursul zilei de astăzi, magistraţii Tribunalului Brăila judecă contestaţia formulată de procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva măsurii dispuse în data de 19 iunie, respectiv control judiciar. E posibil ca astăzi şoferul să nu mai scape aşa uşor, în condiţiile în care victima accidentului a decedat între timp.

Reamintim că tragedia a vut loc în noaptea de luni spre marţi (17/18 iunie), tânărul taximetrist fiind izbit în plin de un autoturism “Alfa Romeo” chiar în staţia de autobuz, în timp ce mergea să îşi cumpere ceva de la un chioşc. Şoferul vinovat, Negrei Georgian, nu a mai putut stăpâni volanul şi a intrat într-un stâlp pe care l-a îndoit, apoi l-a trântit la pământ pe taximetrist şi l-a lăsat într-o baltă de sânge. Vineri, 21 iunie, taximetristul aflat pe patul de spital în Galaţi a murit. Sâmbătă, trupul neînsufleţit a fost ridicat de familie de la morgă şi dus acasă, în satul Movila Miresii, unde duminică a fost înmormântat.

Emoţionant, de la spitalul din Galaţi, maşina mortuară a plecat însoţită de aproape 20 de taxiuri din oraşul vecin. La intrarea în Brăila alte aproape 100 de taxiuri s-au alăturat cortegiului, taximetriştii brăileni şi gălăţeni însoţindu-şi, în semn de respect, colegul pe ultimul drum spre casă. Alte zeci de taxiuri i-au fost alături şi duminică, în ziua înmormântării, la ultima cursă.

 

Mesajul taximetriştilor: “Vinovatul să fie arestat”

 

Cerem arestarea şoferului care ne-a omorât prietenul taximetrist! Şoferul inconştient a condus băut la volan provocând un accident rutier deosebit de grav. Prietenul şi colegul nostru Călin Cristian (taximetrist) a fost accidentat mortal pe trotuar în timp ce ieşea dintr-un magazin. Şoferul a părăsit locul şi s-a predat a doua zi la poliţie cu alcoolemie în sânge. A fost reţinut 24 ore, apoi dus cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul a decis să fie lăsat în stare de libertate. Acest lucru a născut o mare revoltă pentru cetăţeni, iar noi cerem insistent arestarea şoferului care se face vinovat”, este mesajul transmis pe facebook de taximetrişti.

Mai mult, aceştia s-au mobilizat pe reţeaua de socializare şi au iniţiat şi o petiţie online, prin care cer arestarea preventivă a şoferului, petiţie care în doar 2 zile a fost semnată de peste 1.000 de cetăţeni. “Precizăm de la început că ştim că nu avem nici o calitate procesuală, dar considerăm că părerea celor care au semnat această petiţie o puteţi avea în vedere, măcar pentru a verifica dacă greşelile făcute de judecătorul din prima instanţă sunt sau nu reale şi, în măsura puterilor dumneavoastră legale, să interveniţi ca ele să fie înlăturate. Ne manifestăm surprinderea şi revolta în faţa îngăduinţei de care primul judecător a dat dovadă, lâsând în libertate o persoană care a sâvârşit un accident de circulaţie cu consecinţe deosebit de grave asupra taximetristului Călin Cristian - Doru, în condiţiile în care el nu a avut nici o implicare în modul de producere a accidentului. Deşi prietenul nostru era rănit grav, căzut la pământ şi fără putere de a reacţiona în vreun fel... în loc să îi acorde primul ajutor, sau să cheme salvarea, şoferul, dovedind nu numai laşitate, dar şi dispreţ faţă de viaţa prietenului nostru care nu a mai putut fi salvat, a ales să fugă încercând sâ îşi asigure în acest fel scăparea (...)”.

Petiţionarii sunt cu atât mai revoltaţi cu cât, spun ei, în cazul în care accidentul s-ar fi produs cu câteva ore mai devreme, fiind vorba despre o staţie de autobuz, s-ar fi putut repeta tragedia de la TUG, soldată cu moartea a cinci persoane nevinovate.

 

 

 

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii