Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Pedofilul din Obor, din nou la puşcărie

• recidivistul Augustel Dumitru Şerban, individ liberat cu 400 de zile mai devreme din închisoare, a fost condamnat, zilele trecute, pentru coruperea sexuală a doi minori din cartierul Obor • asta după ce fusese deja condamnat de două ori pentru viol şi act sexual cu un minor, victimele fiind un băiat de 9 ani şi un altul de 10 ani • în iunie 2017, violatorul a fost liberat condiţionat din puşcărie, iar în luna septembrie l-a acostat pe băieţelul din carterul Obor, l-a dus într-un loc retras şi l-a pipăit pe fund • de faţă se afla un alt minor, în vârstă de 11 ani

 

Individ deosebit de periculos, condamnat de trei ori la rând pentru agresiuni sexuale asupra minorilor.

Arestat şi trimis în judecată în toamna anului trecut, recidivistul Augustel Dumitru Şerban, în vârstă de 37 de ani, adevărat pericol public - liberat condiţionat cu o “coadă” de 407 zile de închisoare - a fost condamnat imediat după Sfintele Paşti la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de corupere sexuală a minorilor. La această pedeapsă se adaugă restul de 407 zile de puşcărie rămase neefectuate de la condamnarea anterioară. Judecătorii au dispus, totodată, menţinerea stării de arest a pedofilului din Obor până la rămânerea definitivă a sentinţei.   

Deşi a negat, iniţial, că l-ar fi mângâiat pe fund pe un băieţel în vârstă de 9 ani, Augustel Dumitru Şerban a primit mandat de arestare preventivă, iar în prezent se află tot în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Pedofilul fusese liberat condiţionat din penitenciar în vara anului trecut, după ce suferise două condamnări, de 9, respectiv 10 ani de închisoare, pentru viol asupra unui minor şi act sexual cu un minor. Atunci, ca şi acum, victimele au fost băieţei în vârstă de 9, respectiv 10 ani.

 

Copii ademeniţi de pedofilul din Obor

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurori, în ziua de 21 septembrie 2017, Poliţia Municipiului Brăila a fost sesizată de mama minorului C.R., în vârstă de 9 ani, care a precizat că, deunăzi, mai precis pe 19 septembrie, fiul său se juca împreună cu patru copii în vecinătatea blocului în care locuieşte, când a fost acostat de un individ necunoscut, ademenit cu un telefon mobil şi dus într-un loc retras, unde a fost mângâiat pe fund. În baza plângerii penale depuse de mama copilului agresat, poliţiştii au declanşat ample investigaţii şi l-au identificat pe recidivistul pedofil, reţinându-l în ziua de 9 octombrie 2017, când l-au dus în Arestul IPJ Brăila. Anchetatorii au refăcut apoi, pas cu pas, filmul agresiunii, avându-l drept protagonist pe Şerban Augustel Dumitru, cel care a băgat groaza în băieţeii de 9 şi10 ani.

Astfel, precizează acuzarea, în seara zilei de 19 septembrie 2017, în jurul orei 19:00, minorul C.R., în vârstă de 9 ani, se juca împreună cu patru băieţei cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani în parcarea unui bloc de pe strada Oborului. Cei cinci minori erau supravegheaţi de două rude apropiate, şi anume mama minorului C.E.A. (în vârstă de 8 a) şi bunica minorului N.M.S. (în vârstă de 12 an).

“La un moment dat, cei cinci minori au făcut o tură cu trotinetele pe lângă blocul AB4, ieşind din raza vizuală a adulţilor, împrejurare în care, pe strada Pietăţii, au fost abordaţi de către inculpatul Şerban Augustel Dumitru (...) sub pretextul că a găsit un telefon mobil lângă Cimitirul Sfântul Constantin, pe care l-a prezentat minorilor, aceştia observând că era marca Huawei, prevăzut cu touch-screen, carcasă de culoare albă şi display-ul de dimensiuni mari. În continuare, inculpatul a încercat să le menţină atenţia minorilor, precizându-le că intenţionează să organizeze un <concurs>, iar cel care va face cea mai frumoasă poză cu acel telefon mobil, îl va primi cadou. Totodată, le-a spus minorilor că a găsit pe stradă o bancnotă de 20.000 euro (!), aspect care le-a stârnit curiozitatea, preciza, în luna noiembrie, procurorul care a supravegheat cercetările.

După ce i-a făcut pe copii din cale-afară de curioşi, pedofilul cu gânduri perverse i-a însoţit până în parcarea unde obişnuiau să se joace. Mama minorului de 8 ani l-a observat tocmai când îi întreba cum îi cheamă şi le povestea, culmea, despre copilăria sa, precizând, totodată, că este căsătorit şi că are un fiu de vârstă apropiată cu a lor.

În continuare, Şerban le-a repetat copiilor că ar fi găsit telefonul mobil şi bancnota de 20.000 de euro, arătându-le diferite poziţii în care se puteau fotografia, ca să iasă bine. Mai mult decât atât, la un moment dat i-a permis unuia dintre minori să-i facă o fotografie.

 

Copilul agresat sexual a urmat şedinte de consiliere psihologică

La scurt timp după aceasta, rudele copiilor intraţi în vizorul violatorului-pedofil le-au cerut acestora să se întoarcă în locul unde se jucau de obicei, aproape de scara blocului, ca să nu-i scape din ochi. Augustel a continuat să se ţină după ei, ca un obsedat, iar doi dintre aceştia, C.E.I., în vârstă de 11 ani, şi C.R., de 9 ani, au rămas mai în urmă, arătându-se încântaţi de propunerea cu “concursul”. Atât i-a trebuit puşcăriaşului. Procurorul de caz precizează:

În aceste condiţii, profitând de neatenţia martorilor U.N. şi C.L. (bunica, respectiv mama celor doi minori, rudele amintite mai sus - n.r.), inculpatul Şerban Augustel Dumitru i-a ademenit pe minorii C.E.I. şi C.R. prin insistenţele adresate verbal acestora, de a face fotografii, precum şi prin falsa convingere creată minorilor cu privire la posibilitatea de a obţine acel telefon mobil, conducându-i pe cei doi minori pe strada Pietăţii, traversând strada Anton Pann şi deplasându-se printre blocurile G1 şi L1, către linia de cale ferată, într-un loc lăturalnic (...) pentru a micşora probabilitatea de a fi observat de cineva”, precizează reprezentantul acuzării.

Ajunşi în acea zonă ferită, agresorul sexual i-a dat telefonul mobil minorului în vârstă de 11 ani, cerându-i să-i facă o poză împreună cu minorul de 9 ani. I-a spus, totodată, în mod ironic, victimei “să nu mai stea încordată”, recomandându-i să se relaxeze, ca să dea bine în poză. Paralizat de frică, minorul nu a reacţionat în niciun fel.

În continuare, precizează anchetatorii, inculpatul Augustel Dumitru Şerban i-a introdus pur şi simplu copilului mâna în pantaloni pe la spate, în zona feselor. Anchetatorii spun că, imediat după ce a efectuat captura foto, minorul de 11 ani i-a dat pedofilului telefonul mobil şi, profitând de faptul că acesta vizualiza fotografia făcută, a fugit cât a putut de repede înspre scara blocului, împreună cu celălalt minor (ce fusese pipăit), povestindu-le ulterior părinţilor cele întâmplate.

Iniţial, Augustel Dumitru Şerban a negat că s-ar fi aflat în cartierul Obor în momentul săvârşirii faptei, afirmând că, în acea zi, fusese la serviciu (era manipulant la o societate brăileană) până la ora 17:30, după care s-a aflat la domiciliu până a doua zi. Inculpatul a fost însă recunoscut din planşele foto prezentate de poliţişti minorilor şi martorilor audiaţi. Ulterior, pus în faţa probelor de necontestat, Şerban a recunoscut că l-a mângâiat pe minorul de 9 ani pe fund şi că l-a strâns de fese, dar că a făcut acest fără a-i băga mâna în pantaloni. De parcă acest amănunt ar fi schimbat ceva.

Mai mult decât atât, unul dintre martorii audiaţi de poliţişti a declarat că şi l-a amintit pe agresorul sexual pentru că, într-o duminică, l-a observat cu bicicleta în Parcul Monument, după ce le atinsese pe fund pe nişte tinere. Martorul le-a auzit pe fete strigând, apoi a solicitat sprijinul unor jandarmi care se aflau în apropiere, însă agresorul reuşise să se facă nevăzut.

La ora la care se efectuau investigaţii, minorul de 9 ani pipăit de recidivistul pedofil Şerban urma şedinţe de consiliere psihologică, la solicitarea mamei sale, ca să-şi revină din şoc. Pe data de 9 octombrie 2017, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul inculpatului, reuşind să identifice telefonul marca Huawei indicat de minorii minorii acostaţi în cartierul Obor. Potrivit procurorilor brăileni, “în aceeaşi împrejurare s-a constatat că inculpatul avea în agenda foto a telefonului mobil foarte multe fotografii cu persoane ce păreau a fi minore”. Anchetatorii au mai descoperit că Augustel Dumitru Şerban ştersese 12 fotografii făcute pe data de 19 septembrie 2017, exact ziua în care i-a corupt pe cei doi minori, de 9 şi de 11 ani. 

 
Categorie articol: 

Comentarii