Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: O lecţie pentru toată lumea, de la cel mai de succes promotor al Brăilei

• pentru a marca Ziua Mediului, dar şi pentru a nu-i mai fi jenă când conduce turişti prin zonă, ghidul brăilean Gabriel Lâlă a igienizat din proprie iniţiativă un colţ de stradă din Centrul Vechi • Gabriel, care s-a remarcat în ultima vreme prin felul cum reuşeşte, de unul singur, să promoveze Brăila, a avut nevoie de o oră pentru a face curăţenie

 

Un colţ de Brăila a devenit mai curat, ieri, de Ziua Mondială a Mediului. Asta datorită unui gest simbolic făcut de un brăilean care, de unul singur, pentru a marca semnificaţia zilei, dar şi pentru a da un exemplu celor dispuşi să facă ceva pentru oraşul lor, a adunat două tomberoane de deşeuri aruncate de diverse persoane lipsite de bun simţ în intersecţia străzilor Ana Aslan şi Campiniu, sub schelele unei clădiri aflate în reabilitare. “Schelele acelea sunt pe poziţie de vreo doi ani şi, în ultimul timp, s-a tot adunat gunoi sub ele. De câte ori am trecut pe acolo cu grupurile de turişti pe care le ghidez prin oraş, mi-a fost jenă de această situaţie, mai ales că imobilul aflat în reabilitare se află chiar vizavi de casa Anei Aslan, un monument de referinţă al oraşului. Chiar şi clădirea pe care sunt montate schelele are un istoric al ei, pe vremuri aparţinându-i unui cetăţean de onoare al Brăilei, Alexandru Boantă”, ne-a spus Gabriel Lâlă cel care, ieri, a luat iniţiativa de a strânge toate deşeurile aruncate sub schelele respective.

După cum v-am mai informat în paginile cotidianului nostru, Gabriel este brăileanul care organizează tururi ghidate ale oraşului, aducând un aport considerabil la promovarea Brăilei şi a monumentelor de arhitectură încărcate de legende, de care este plin centrul istoric al oraşului nostru. El este preşedintele asociaţiei de mediu “Proilavia”, însă ieri nu şi-a implicat colegii în acţiunea de curăţenie. “Ideea mi-a venit, pur şi simplu, de dimineaţă, când am realizat că este 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului. Mi-am luat la mine o pereche de mănuşi, câţiva saci de plastic şi m-am apucat de treabă, fără să mai chem pe nimeni alături de mine. Am primit, totuşi, un ajutor din partea unui domn angajat al Centrului Multicultural «Poarta Cetăţii» de pe strada Ana Aslan. Acesta mi-a pus la dispoziţie un tomberon de plastic cu care am cărat deşeurile la o pubelă mai mare, de lângă biserica Sfântul Niculae. Am igienizat această zonă plină de gunoaie pentru ca turiştii, vizitatorii şi trecătorii să nu mai vadă aşa ceva. A durat o oră. O oră pentru Mediu şi pentru Centrul Istoric!”, spune Gabriel Lâlă.

 

 

5 iunie, Ziua mondială a mediului înconjurător

tema din acest an pune accentul pe combaterea poluării cu materiale plastice

Data de 5 iunie, Ziua mondială a mediului înconjurător este marcată la Brăila de Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” prin organizarea unei expoziţii documentare intitulată “Pentru o viaţă aşa cum ţi-o doreşti, plantează un copac, sădeşte o floare, ai grijă de natură!”. Tema din 2018 - '“Beat Plastic Pollution'“ - pune accentul pe combaterea poluării cu materiale plastice.

Expoziţia de la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” este realizată de Doina Lalu, bibliotecar, şi poate fi vizitată la parterul Secţiei de Împrumut pentru Adulţi până pe data de 29 iunie. (Tudoriţa TARNIŢĂ)
Categorie articol: 

Comentarii