Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie grea, dar meritata

In conditiile in care Baia Mare a condus la pauza Brasovul, la o diferenta de trei goluri si a reusit, in final sa-i smulga un punct vicecampioanei nationale si una dintre pretendentele serioase la locul intii in acest sezon, iar Hidroconcas Buzau a invins o alta formatie de traditie din handbalul feminin romanesc, "U" Jolidon, rezultatul inregistrat de HC Dunarea in etapa inaugurala a turului, in fata Otelului Galati este unul excelent.
Intr-o formula noua, pentru ca din motive obiective, in viata oricarei formatii exista perioade de reconstructie, Dunarea s-a luptat de la egal la egal cu o echipa care anul trecut a incheiat campionatul pe podium. Si cu toate ca echipa inca sufera la capitolul omogenitate, din cauza noilor implanturi, elevele profesorului Eugen Bastiurea au facut eforturi mari sa-i multumeasca pe spectatorii prezenti in sala Polivalenta. Unii dintre ei au avut insa o atitudine reprobabila, in unele momente chiar a capatat elemente de huliganism, insa jucatoarele si-au vazut de treaba si in final au plecat de pe teren cu capul sus.
Prima repriza a fost foarte echilibrata, iar in minutul 21 egalitatea inca se mentinea. De la 9-9, Otelul s-a distantat la doua goluri in minutul 24, insa gazdele au reusit, ca numai intr-un singur minut sa restabileasca egalitatea, 12-12. Jocul s-a mentinut la fel de echilibrat si la pauza galatencele au plecat la cabine cu un gol avantaj.
Elevele lui Badulescu au venit mult mai motivate de la cabine si in minutul 40 conduceau cu 22-18, insa Bastiurea a stiut ce sa schimbe in sistemul de joc al formatiei sale si opt minute mai tirziu Dunarea era formatia care se afla in avantaj.
Gazdele au preluat initiativa, Moldovan et company au reusit sa se desprinda la trei goluri, cu sapte minute inainte de finalul partidei si sa-si adjudece prima victorie din acest sezon.

Pentru HC Dunarea au marcat Ada Moldovan 13, Alina Braniste 6, Irina Radovici 4, Liliana Craciun 2, Ionela Cristea 2, Irina Tomuleanu si Manuela Radulescu, iar la Otelul principalele marcatoare au fost Amalia Busuioceanu cu 7 goluri, Renata Tataran, Zsanett Borbely si Jenofi Katalin, toate cu cite 4 goluri inscrise.

Rezultatele inregistrate in prima etapa:
HCM Baia Mare - Rulmentul Urban Brasov 29-29 (16-13)
Oltchim Rm. Vilcea - HCM Roman 39-15 (19-9)
HC Dunarea Braila - HC Otelul Galati 29-28 (15-16)
Tomis Constanta - Rapid CFR Bucuresti 26-31 (12-18)
CSM Cetate Devatrans - KZN Slatina 33-30 (15-14)
CSM Ploiesti - HC Zalau 29-34 (13-16)
HCM Hidroconcas Buzau - "U" Jolidon Cluj 24-23 (13-12)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii