Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie dramatică pentru Cuza Sport la CSM Ploieşti

• după un meci echilibrat, formaţia brăileană s-a impus la un punct, 106-105 în prelungiri • Cuza Sport rămâne singura formaţie neînvinsă de la turneul semifinal

 

Cuza Sport merge din victorie în victorie spre Liga Naţională de baschet masculin. Formaţia pregătită de Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici a avut un meci foarte dificil în deplasare, la CSM Ploieşti, grupare la care încă mai evoluează nume mari din baschetul românesc, şi după un meci echilibrat, cu răsturnări de scor, echipa mai bine pregătită fizic, Cuza Sport, s-a impus la un gol, 106-105.

În primul sfert, ambele combatante au mers cap la cap şi, după o dispută echilibrată, Cuza Sport s-a impus la două puncte, 21-19. Fiecare formaţie a înscris câte trei coşuri de două puncte, mai precis Santana de două ori şi Burlacu pentru gazde, Damian, Andrieş şi Movileanu pentru formaţia vizitatoare.

Sfertul al doilea a fost controlat cap coadă de CSM Ploieşti, Cătălin Burlacu a înscris 12 puncte, astfel că gruparea ploieşteană s-a impus cu 26-19, iar la pauza mare avea cinci puncte avans, 45-40, faţă de adversara sa.

Partida a fost la fel de animată şi după pauza mare. Iar pe fondul unui joc echilibrat, ploieştenii conduceau cu 67-60, după sfertul al treilea.

Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici au reuşit să-i readucă pe elevii lor cu picioarele pe pământ, iar în sfertul al patrulea Cuza Sport a reuşit să recupereze terenul pierdut. De fapt, fiecare formaţie putea să câştige meciul în timpul regulamentar de joc, însă spectatorii prezenţi în sală, au avut satisfacţia de a urmări şi prelungiri, după ce la finalul partidei scorul a fost egal, 85-85, DeAllen Jackson şi Damian fiind jucătorii care au trimis partida în prelungiri.

Jocul a fost la fel de echilibrat şi spectaculos iar scorul înregistrat după primele cinci minute de joc, 94-94, reflectă acest lucru. În cea de a doua repriză a prelungirilor CSM Ploieşti s-a desprins la 105-102, însă Movileanu şi Damian au reuşit câte un coş de 2 puncte iar, după două ore, Cuza Sport a câştigat la un singur punct, 106-105, partida de la Ploieşti şi rămâne singura echipă neînvinsă de la turneul semifinal.

Fiecare echipă a avut câte patru jucători eliminaţi. De la gazde, pentru cinci greşeli personale, au fost eliminaţi Santana, Burlacu, Dogaru şi Arteni, iar de la formaţia vizitatoare Căpuşan, Sava, Keyes şi Andrieş.

 

Pentru Cuza Sport au marcat DeAllen Jackson 20 puncte, Alin Andrieş 17, Adrian Movileanu 15, Joshua Keyes 14, Andrei Damian 12, Andrei Căpuşan 8, Radu Avramescu 7, Andrei Sava 6, Florin Voiculeţ 5, Şerban Halici 2, iar pentru

CSM Ploieşti au înscris Cătălin Burlacu 50 puncte, Adrian Tudor 4 Eugeniu Melnic 22, Angel Santana 8, Vlad Dogaru 9, Călin Dumitru 5, Alin Carabulea 4, Teodor Bărbuceanu 2, Antonio Crăciun 1.
Categorie articol: 

Comentarii