Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie clară la Reşiţa

HC Dunărea a făcut sâmbătă pasul decisiv şi a pătruns în plutonul celor cinci echipe româneşti care vor evolua în sezonul următor în Europa. Victoria formaţiei brăilene la Reşiţa nu a stat niciun moment în cumpănă. Elevele Alexandrinei Soare au condus cu 8-6 în minutul 10, la trei lungimi, 10-7, zece minute mai târziu şi cu 12-10 când mai erau cinci minute din prima repriză.
Cu toate că Universitatea a forţat egalarea pe finalul primului act, la pauză tot brăilencele au plecat la cabine cu un gol avantaj.
Cu Ada Moldovan şi Liliana Crăciun în mare vervă de gol, HC Dunărea a făcut legea în teren şi în repriza a doua. Brăilencele s-au apărat exact, iar în faza de atac nu au riscat prin contraatacuri, ci au prelungit acţiunile ofensive până la limita admisă de regulament, astfel că scorul de pe tabelă le-a fost favorabil până la finalul întâlnirii.
În minutul 40, oaspeţii aveau un avantaj de patru goluri, 17-13, însă diferenţa cea mai mare s-a consemnat în intervalul de timp dintre minutele 50 şi 55, atunci când decalajul s-a mărit la şase lungimi, iar meciul era deja jucat.
În urma acestui succes, coroborat cu înfrângerea Zalăului la Râmnicu Vâlcea, HC Dunărea acumulează 29 de puncte şi urcă pe locul al cincilea. Dacă vor câştiga toate partidele până la finalul returului, elevele Alexandrinei Soare au chiar şanse să reediteze performanţa din sezonul precedent, adică pot obţine medaliile de bronz. Pentru HC Dunărea au marcat Moldovan 9, Crăciun 7, Luca 3, Jenofi 2, Tomuleanu 1, Brot 1, Lazarin 1.

Rezultatele înregistrate în etapa a 23-a:
HCM Roman - CSM Cetate Devatrans 26-22
Tomis Constanţa - HCM Buzău 26-24
Oţelul Galaţi - Rulmentul Urban Braşov 35-28
Universitatea Reşiţa - HC Dunărea Brăila 20-24
HCM Ştiinţa Baia Mare - Ştiinţa Bacău 39-26
Rapid CFR Bucureşti - "U" Jolidon Cluj 29-36
HC Zalău - Oltchim Rm. Vâlcea 26-32
Categorie articol: 

Comentarii