Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victor Ilie și Viorel Stan, prezenți la “Maratonul Zăpezii, Râșnov 2021”

* “Evenimentul face parte din ciclul de maratoane «Din dragoste pentru România și istoria ei»”, spune Victor Ilie, sportivul din România cu cele mai multe maratoane în palmares

 

Doi atleți veterani, brăileni, Victor Ilie și Viorel Stan au participat la “Maratonul Zăpezii, Râșnov 2021”, acțiune organizată de ACS Eco-Alpin, care a făcut parte din ciclul de maratoane “Din dragoste pentru România și istoria ei”. Eveniment unic în România și în Europa, pentru că se aleargă pe munte, unde întotdeuna este zăpadă, maratonul de la Râșnov a adunat la start doar 12 concurenți. Printre aceștia s-a regăsit atletul cu cele mai multe maratoane din România, 308, brăileanul Victor Ilie, aflat la a noua participare la Râșnov, și concitadinul său din competițiile interne, Vorel Stan, cu 73 de maratoane în palmares, integralist al competețiilor de la Râșnov. La ediția a 10-a, una în care s-au respectat toate regulile impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus, au fost 12 concurenți, printre aceștia și o atletă din București. Traseul competiției a fost în zona istorică și turistică a Râșnovului, iar sportivii au putut admira din alergare centrul istoric al orașului, Cetatea Medievală Râșnov, Complexul Național de Sărituri, Valea Glajeriei, Cabana Himalaya.

“A fost un concurs foarte bine organizat și vremea a ținut cu noi. Când s-a dat startul, ningea ca în povești. S-a alergat în șir indian și fiecare a  avut câte un drapel în mână. Eu am avut steagul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Viorel pe cel al orașului Râșnov. Startul s-a dat din fața Primăriei Râșnov, nu înainte de a se intona imnul României. Au venit și 60 de copii însoțiți de părinți sau de profesori. Fiecare dintre noi am primit câte 5 copii și am alergat împreună, lejer, cam 1 kilometru, după aceea am intrat pe traseul stabilit de organizatori. Am urcat la Cetatea Râșnov, apoi am traversat orașul și am trecut pe lângă trambulinele olimpice, am urcat la cabana Himalaya. Acolo ni s-a alăturat și câinele cabanierului care, cu niciun chip nu a vrut să plece înapoi. Din această cauză, pe drum ne-au lătrat toți câinii din zonă. Sosirea a fost tot la cabana Himalaya, așa că l-am adus acasă. Am parcurs distanța în 5 ore și 45 de minute, a fost relaxant din punctul meu de vedere. Nu mai participasem la un maraton din 1 decembrie 2020”, ne-a declarat Victor Ilie.

Toți concurenții au primit câte o diplomă, o medalie și o cupă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii