Mergi la conţinutul principal

Viata in Romania a dat in bilbiiala

Am ajuns sa ne bucuram de informatiile care in lumea presei nu sint intotdeauna considerate stiri. Pretul gazului ramine neschimbat cel putin pina in octombrie. Adica nu se scumpeste, dar nici nu se ieftineste. Aceasta este ultima informatie care a strabatut redactiile de la un capat al tarii la celalalt. Chiar daca asta inseamna doar o aminare a modificarii pretului, informatia intra in umbra preconizatei explozii a costului incalzirii la iarna. Ziarul nostru a relatat despre propunerea celor de la CET, de crestere a pretului gigacaloriei cu 40%. Propuneri similare au fost facute in mai multe orase din tara, fara a fi aprobate pina acum in consiliile locale. Ca aceasta scumpire se anunta a fi groasa o dovedeste setul de masuri sociale pe care Guvernul s-a grabit sa-l ia in privinta saracilor. Ajutorul de incalzire se acorda pina la un plafon de 500 de lei noi, venit pe membru de familie, fata de 310 lei - cit a fost iarna trecuta. Optimistii ar spune ca aceasta este valoarea pina la care va creste salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2007. Insa trebuie sa fii foarte optimist ca sa crezi intr-o marire cu 33%, cind ultima majorare a salariului minim abia a atins 15%. La rindul lor, pesimistii ar da o replica politica: vin anticipatele. In concluzie, cum isi astern autoritatile, asa vor dormi la iarna, iar alesii isi vor fi pastrat energia pentru trintele electorale de la anul.
Dar aceasta e doar o batalie, basca nu se stie inca daca e cistigata sau nu. Deja se pregatesc si altele - cu sindicatele din invatamint, industrie si chiar din justitie. Vestea boicotarii inceperii anului scolar pare a fi mai ingrijoratoare decit criticile tot mai intense venite taman din tarile vest-europene care au ezitat pina acum sa aprobe intrarea Romaniei in UE. Fireste ca pina pe 31 decembrie se pot intimpla multe, asa cum si in saptamina care a mai ramas pina la redeschiderea scolilor se pot schimba destule lucruri. Daca distinsii functionari n-au fost in stare sa negocieze cum trebuie un contract cu profesorii, iar guvernantii sa-l si respecte, nici scolile nu arata mai bine. Drept urmare, cele mai multe vor incepe orele fara autorizatie sanitara de functionare. Este ca si cum ti-ai trimite copilul in anticamera sectiei de boli infectioase a spitalului. Ce te faci daca, Doamne fereste!, ti se-ntoarce acasa cu cine stie ce afectiune? Din pacate, asta se intimpla an de an, de parca viata in Romania a dat in bilbiiala. Fiecare inceput sau sfirsit de an scolar aduce apa la moara cadrelor didactice, fiecare anotimp friguros inseamna o noua confruntare pe muchie de cutit cu Generalul Iarna, restul timpului fiind ocupat de scumpiri, inundatii si gripa. Am uitat ceva?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro