Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vernisaj cu ilustrate

Sâmbătă, de la ora 17.00, la Galeria "Gh. Naum" se vernisează expoziţia de ilustrate semnate de tânăra artistă Iulia Maria Ignat, unul dintre cei mai interesanţi exponenţi ai noii generaţii de ilustratori.
Expoziţia personală prezintă două dintre cele mai recente proiecte ale sale: ciclurile de ilustraţii realizate pentru povestea "Crăiasa Zăpezii", de Hans Christian Andersen, şi pentru piesa "Visul unei nopţi de vară", de William Shakespeare.
"Caracteristică pentru felul Iuliei de a <traduce> un text în imagini este atenţia îndelung-cercetătoare şi aproape exclusivă acordată personajelor şi detaliilor de fizionomie, gestică şi costum care le individualizează. Odată surprinse în ceea ce au mai particular, prezenţa lor în imagine devine atât de puternică, încât se poate dispensa de recuzită şi de orice alt element secundar al naraţiunii. Independent de decor, de repere spaţiale şi temporale precise, personajele poartă întreaga încărcătură expresivă şi narativă a textului ilustrat, într-un fel care apropie imaginile Iuliei de pictogramă şi simbol", a explicat într-un comunicat de presă muzeograful Ruxandra Mircea
Artista Iulia Maria Ignat a absolvit în 2009 Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, Secţia Grafică, unde a urmat şi masteratul, finalizat în 2011. Este membru al Clubului Ilustratorilor Români, din 2013. În acelaşi an a avut prima expoziţie personală la Galeria St. Ink, Laborator de Artă din Bucureşti, după care a mai participat la câteva expoziţii de grup deschise în cadrul Romanian Design Week, Bucureşti, Shj Childrens Reading Festival, Sharjah, Emiratele Arabe (2015), Osten Biennal of Drawing, Skopje, Macedonia, şi Bookfest, Bucureşti (2014).
Evenimentul este organizat de Muzeul Brăilei "Carol I".

 
Categorie articol: 

Comentarii