Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Verificarea ITP-ului pe Internet

Proprietarii de autovehicule pot verifica pe Internet daca inspectia tehnica periodica (ITP) a masinii mai este valabila sau nu, accesind saitul Registrului Auto Roman (RAR).
Trebuie retinut ca, potrivit legislatiei in vigoare, depasirea cu 90 de zile a termenului de valabilitate a inspectiei tehnice periodice sau a politei de raspundere civila auto (RCA) nu mai permite inmatricularea autovehiculului.
Asadar, RAR ofera posibilitatea de a verifica daca ITP valabila a masinii proprii a fost inregistrata in baza de date. Prin urmare, daca esti sigur ca ITP a fost corect efectuata intr-o statie autorizata RAR, dar nu te regasesti in baza de date a registrului, trebuie sa completezi un formular de sesizare.
Pentru verificarea valabilitatii ITP, trebuie accesat saitul www.rarom.ro, sectiunea "verificare ITP". Va aparea o fereastra unde trebuie tastat numarul de inmatriculare al masinii (de exemplu BR10XYZ), fara pauze intre cifre si litere). Daca ITP este valabila, se va afisa un mesaj de tipul "vehiculul cu numarul de inmatriculare BR10XYZ este in evidenta RAR si are ITP valabil pina la 25-1-2007". Sint cazuri in care, desi ITP este valabila, mesajul primit poate fi "in urma cautarii, nu s-au gasit inregistrari care sa corespunda informatiilor introduse". In continuare, esti sfatuit sa completezi un formular de sesizare unde sa introduci datele cu privire la inspectia tehnica periodica din certificatul de inmatriculare al vehiculului. Pentru aceasta trebuie apasat butonul "sesizare".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii