Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Veniţi la viza pentru renta viageră!

Beneficiarii de rentă viageră agricolă mai au la dispoziţie doar luna aceasta pentru a-şi viza carnetele şi astfel să poată intra la plata aferentă anului trecut. Termenul final este 31 august şi, potrivit datelor prezentate de APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură) Brăila, până la acest moment au venit la viză doar circa 5.000 de rentieri, adică aproape două treimi din numărul total de beneficiari. "În cazul a aproximativ 2.500 de dosare, urmează să facem notificarea scrisă către beneficiari pentru a le reaminti termenul de vizare a carnetelor şi pentru a stabili câte dintre dosare mai sunt valide. Aceasta întrucât odată cu decesul titularului dispare şi dreptul la rentă, iar alte dosare noi nu se mai fac", a explicat directorul executiv al APIA Brăila, Daniela Militaru.
În ce priveşte plata efectivă a sumelor cuvenite rentierilor, sursa citată a explicat că operaţiunea va avea loc abia din toamnă, în funcţie de sumele alocate pentru aceste plăţi.
Reamintim că APIA a preluat din februarie anul curent activitatea desfăşurată de Oficiul Naţional de Rentă Viageră Agricolă, cu menţiunea că au rămas valabile vizele anuale aplicate în ianuarie, înainte de predare, pe carnetele titularilor.
Renta viageră are o valoare de 50 de euro/ha/an pentru terenurile arendate şi de 100 de euro/ha/an pentru suprafeţele de teren vândute.
Categorie articol: 

Comentarii