Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vasilescu (BNR): Situaţia în România e mai bună ca în alte ţări

"Situaţia în România la această oră, o spun cu toată responsabilitatea, este mai bună decât în alte ţări, decât chiar în marile ţări europene. Şi când spun asta, mai bună, nu înseamnă că noi suntem mai bogaţi decât ei, nu înseamnă că trăim mai bine decât ei, suntem mai săraci decât ei, trăim foarte rău în această ţară, dar iată că s-au luat nişte amărâte de măsuri care au făcut ca în această clipă România să nu fie într-o situaţie la fel de dramatică, aşa cum e cazul multor ţări din zona euro", a precizat Vasilescu.
În legătură cu scăderile de la Bursa de Valori Bucureşti, Vasilescu spune că bursa de la noi este foarte slab legată de economia românească şi reflectă ce se întâmplă pe marile pieţe internaţionale.
"Bursa noastră are un specific foarte aparte, ea nu este bursa de la New York, nu este bursa de la Frankfurt sau bursa de la Londra, ea este foarte slab legată de economia noastră. Sunt mari companii la noi, cum ar fi cele de stat, cele de pe piaţa serviciilor sau a produselor, care nu sunt la bursă. În acest context, bursa noastră, aşa cum s-a spus în aceste zile de mai multe ori, are o adâncime foarte mică. Iar pe pieţele financiare cu adâncime mică, valurile sunt mai mari şi se sparg la mal în special. Din cauza asta, bursa noastră a căpătat cote de depreciere mai mari decât cele de pe piaţa din New York. Dar asta nu înseamnă că ea reflectă ce se întâmplă în România, ea reflectă ce se întâmplă pe marile pieţe internaţionale", a spus Vasilescu.
Categorie articol: 

Comentarii