Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vasile Varga cere premierea olimpicilor

Liberalul Vasile Varga, liderul consilierilor municipali ai PNL, atrage atenţia asupra necesităţii elaborării unui proiect de hotărâre privind premierea copiilor care au obţinut rezultate remarcabile în cadrul olimpiadelor şcolare. Varga i-a sugerat recent, în cadrul unei şedinţe ordinare a CLM Brăila, primarului Aurel Simionescu, că mai există şi alte "categorii" ale căror rezultate ar trebui premiate, în afară de cele aparţinând sportului brăilean.
"Dorim, domnule primar, să introduceţi pe viitoarea ordine de zi un proiect cu privire şi la o altă categorie... Am dat nenumărate ajutoare, ne-am asociat şi cu această societate, Rugby Club Brăila, în vederea finanţării activităţii, dar trebuie să ne gândim şi la copiii de excepţie, cei care sunt olimpici, căci avem destui la Brăila. Ei trebuie să fie motivaţi. Mai sunt şi alţi copii care ne-au reprezentat în străinătate, pe diferite activităţi culturale şi niciodată nu am dat un ajutor care să le fie necesar. Totuşi, trebuie să facem o distincţie între un copil eminent şi restul finanţărilor. Noi trebuie să le venim în sprijin acestor copii de excepţie!", a explicat liberalul la finalul şedinţei.
În replică, edilul-şef i-a răspuns că CLM are în calcul punerea la punct a unui asemenea proiect, însă şi-ar dori ca acesta să fie supus aprobării pe fondul rectificării bugetare preconizate în luna noiembrie a acestui an. "Am discutat să încercăm să facem un proiect de hotărâre, care să vină şi pe modificarea bugetului, astfel încât în octombrie, când vom face modificare de buget, să o facem în aşa fel încât să introducem proiectul respectiv. Am zis ca de Sfântul Nicolae, de Ziua Brăilei sau cu alt prilej, să îi premiem pe aceşti copii foarte buni pentru care «nu se ridică steagul»", a precizat Aurel Simionescu.
Categorie articol: 

Comentarii