Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varga sesizează DIICOT-ul în cazul "hărţilor corupţiei brăilene" răspândite prin oraş

Liberalii brăileni se declară revoltaţi de acţiunea care s-a desfăşurat în acest weekend, acţiune în care mai multe persoane au distribuit în Brăila mii de plicuri care conţineau o aşa zisă hartă a corupţiei brăilene. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, şi consilierul municipal Vasile Varga, ambii regăsindu-se în harta respectivă, au ţinut să precizeze că dacă cineva are ceva să le reproşeze, nu are decât să iasă public şi să o facă, dar nu să recurgă la asemenea gesturi. Cei doi consideră jenant şi laş modul în care, la umbra anonimatului, cineva încearcă să îi denigreze, fără însă să îşi asume făţiş acest lucru şi fără să aducă dovezi palpabile. Totodată, cei doi au atras atenţia că, departe de a fi un gest civic, distribuirea cu 400 de oameni şi 70 de maşini a hărţilor respective este un gest politic, electoral, al cuiva care doreşte să candideze în 2012 pentru o funcţie publică în Brăila, dar care, deocamdată, se joacă de-a anonimul.
"Poate nu ar trebui să ies cu declaraţii, că porcăria asta nu şi-o asumă nimeni. Dar când vezi că eşti atacat la modul ăsta, onoarea te determină să faci o conferinţă de presă, să arăţi că ai fost denigrat gratuit. Îmi pare rău că persoana respectivă nu are curajul să îşi asume faptele. Din punctul meu de vedere, anonimatul e arma cea mai bună pentru un om de nimic. Demersul făcut de acea persoană se vede că e unul politic, electoral şi nu unul civic. Totul a fost împachetat într-un demers civic, dar, de fapt, e unul politic", a comentat Vasile Varga. Acesta a mai anunţat că va sesiza DIICOT-ul cu privire la sursa de finanţare care a fost folosită pentru producerea materialelor respective, deoarece are senzaţia că ceva este în neregulă. "Voi solicita în mod expres DIICOT să cerceteze circuitul acestor sume de bani care s-au succedat la Brăila. Eu estimez că pentru acţiunea din weekend s-au cheltuit în jur de 300 - 400.000 de lei. Pe mine mă interesează sursa acestor bani, dacă sunt bani curaţi sau mai puţin curaţi. Dacă sursa e licită, nicio problemă, dar dacă nu e, să vedem cine răspunde. Eu, personal, am suspiciuni cu privire la sursa banilor", a mai adăugat consilierul municipal.
Varga a ţinut să explice, de asemenea, că cel mai tare îl deranjează laşitatea personajului care se ascunde în spatele acestei poveşti: "Se ascund într-un anonimat şi nu au curajul să spună exact ce îmi reproşează personal şi cine mă acuză. Şi în alte dăţi, când au mai fost acuze, în presă de exemplu, ziariştii respectivi şi-au asumat, au semnat, am ştiut despre cine e vorba, totul a fost pe faţă. Aşa e normal să se întâmple. Nu porcăria asta. Cine are ceva de spus să o spună în faţă, public, că eu dacă am ceva de spus ies şi zic cine sunt şi ce părere am despre un subiect anume".

14pnl_Boboc"Astfel de acţiuni denotă o mare laşitate"

La rândul său, liderul PNL Brăila, Cătălin Boboc, a ţinut să atenţioneze că liberalii nu se vor lăsa intimidaţi de asemenea "mizerii". Mai mult, acesta a declarat public că este dispus chiar să dispară din viaţa politică dacă cineva poate dovedi că, personal, a făcut vreun "şmen" cu bani publici : "În niciun caz asemenea mizerii nu ne vor intimida şi nu ne vor face să depunem armele în lupta cu actualul arc guvernamental. Asemenea mizerii nu ne interesează. În ce mă priveşte, întrucât în viaţa mea nu am desfăşurat o afacere de 1 leu cu statul, fac un angajament. Dacă cineva poate veni cu cea mai mic dovadă în sensul ăsta, că am făcut vreo afacere de genul ăsta, vreun lucru de care să îmi fie ruşine, din acel moment mă angajez să mă retrag din scena politică pentru că înseamnă că nu sunt capabil să schimb nimic din ce ne-am propus".
Boboc a mai atras atenţia şi asupra faptului că, din informaţiile pe care le are, în spatele acestei campanii de denigrare se află personaje din actualul arc guvernamental, care sunt dispuse să dea bani grei pentru a câştiga alegerile din 2012: "Demersul ăsta nu a fost făcut de un reprezentant al societăţii civile, ci de nişte oameni cu scopuri politice, din actualul arc guvernamental, care sunt dispuşi să plătească oricât pentru a obţine funcţii politice, să vină să facă ce azi îi acuză pe alţii că fac. Dacă ai ceva de spus, îţi asumi. Dacă nu, taci. Astfel de acţiuni denotă o mare laşitate", a încheiat Boboc.
Pliantul distribuit în week-end schiţa legături între majoritatea liderilor politici locali. Pe lângă liberalii Cătălin Boboc şi Vasile Varga, din harta respectivă nu lipseau principalii reprezentanţi ai PSD şi PDL. Întâmplător sau nu, în pliant nu figura fostul primar Constantin Cibu, actualmente senator UNPR, în mandatul căruia s-au derulat cele mai controversate retrocedări din Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii