Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Valvis: Copos ii dezbina si ii umileste pe noii actionari FC Rapid SA

Omul de afaceri Jean Valvis il acuza pe presedintele onorific al clubului giulestean, George Copos, ca ii dezbina si ii umileste pe noii actionari ai FC Rapid SA si ca ii invita sa investeasca intr-o "gaura neagra".
Intr-un comunicat remis, duminica, agentiei MEDIAFAX, Valvis considera ca noua societate care a preluat clubul giulestean, SC FC Rapid SA, este sufocata din fasa de George Copos care nu vrea sa respecte obligatiile si principiile stabilite la infiintarea acesteia in primavara anului 2006.
Omul de afaceri sustine ca in momentul de fata nu se cunosc exact datoriile AFC Rapid fata de stat si de alte persoane, inclusiv fata de firmele lui George Copos, intrucit auditul financiar nu a fost facut. "In consecinta, nu se cunosc clar datoriile AFC Rapid catre Stat si catre terti, inclusiv cele catre dl. Copos si firmele sale. Mesajul catre noii investitori: veniti si bagati-va banii intr-o gaura neagra, intr-un sac fara fund. Nu s-a organizat un departament financiar-contabil si nici nu s-a angajat un director financiar care sa puna ordine in finantele si gestiunea clubului. Am propus de 4-5 ori numirea unui director financiar competent. Prin diverse eschivari s-a refuzat acest lucru", se arata in comunicat.
Valvis afirma ca la ordinul direct al lui George Copos si fara vreo consultare prealabila a altcuiva, banii strinsi din contributiile membrilor AFC Rapid au fost folositi si pentru plata facturilor catre firmele lui Copos, in conditiile in care o parte a salariilor si primelor jucatorilor au ramas neplatite pina azi.
De asemenea, in comunicat se mai precizeaza ca s-au incalcat hotariri ale AGA a FC Rapid SA, precum cele privitoare la perfectarea contractelor de sponsorizare. Valvis face referire la refuzul primit de o companie de telefonie mobila care oferea 1,6 milioane de euro pentru a deveni sponsorul oficial al echipei antrenate de Razvan Lucescu, fiind acceptata oferta de doar 1 milion de euro a firmei Altex, patronata de Dan Ostahie, actionar la SC FC Rapid SA.
"Intre un contract foarte generos cu o companie multinationala si un contract mai mic ca valoare cu o firma apartinind unuia dintre noii actionari (care, in paranteza fie spus, era mandatat de AGA sa negocieze contractul cu firma multinationala), este de neinteles cum a putut fi acceptat ultimul. Acest favoritism a costat clubul cel putin 600.000 euro, in conditiile in care clubul are nevoie urgenta de noi jucatori", se spune in comunicat.
George Copos mai este acuzat si de faptul ca a incalcat prevederile statutului FC Rapid SA ce impun luarea oricarei hotariri AGA ce presupune valori mai mari de 200.000 euro cu un cvorum de minim 85 la suta, precum hotaririle referitoare la transferurile de jucatori.
Valvis mentioneaza ca nici dupa 4 luni de la infiintarea noii structuri nu s-a numit o noua echipa manageriala cu mandate, atributiuni si limite de competente clare pentru fiecare membru : "Si in momentul de fata dl. Gheorghe Dinu este singurul administrator si dl. George Copos - singurul care da ordine".
Omul de afaceri greco-elvetian afirma ca desi a contribuit cu aproximativ 1 milion de dolari din 2002 pina in prezent, dorinta sa de a avea un loc de membru in Consiliul de Administratie al FC Rapid SA i-a fost refuzata.
Conform afirmatiilor lui Jean Valvis, Societatea Comerciala Fotbal Club Rapid S.A. s-a constituit legal in primavara anului 2006, avind 6 noi actionari persoane fizice. In 30 iunie 2006 toti jucatorii au fost efectiv transferati de la AFC Rapid la FC Rapid SA si transferurile au fost inregistrate la FRF.
Categorie articol: 

Comentarii