Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Valentina Enea, pe podiumul festivalului de la Bucureşti

• reprezentanta grupului “Steluţe Dunărene” coordonat de profesor Liliana Toader a câştigat Trofeul categoriei 13-15 ani la Festivalul naţional de muzică pop, etno şi populară “TU ESTI PRIMAVARA MEA” şi Premiul acordat de Radio România Internaţional

 

La sfârşitul lunii martie, copiii de la grupul “Steluţe Dunărene” coordonat de profesor Liliana Toader au participat la Festivalul naţional de muzică pop, etno şi populară “TU ESTI PRIMAVARA MEA” şi s-au întors la Brăila încărcaţi de premii şi trofee. Aflat la cea de a Vll-a ediţie, festivalul naţional pentru copii şi tineret de la Bucureşti este organizat de Asociaţia “Glasul Copiilor”, reprezentată de profesor Corina Dragu, şi are ca scop descoperirea, promovarea şi premierea copiilor talentaţi, a căror vârstă este cuprinsă între 5-18 ani.

După cum am aflat de la profesor Liliana Toader, “Steluţele Dunărene” au strălucit la toate categoriile de vârstă la această ediţie.

Astfel, Premiul l la grupa copiilor de 5 ani a fost câştigat de Dalia Coman, Premiul l la grupa 6 ani de Nira Guedenon, iar Clara Ştefan şi Maria Lacurezean au câştigat Trofeul la aceeastă categorie de vârstă. La categoria 8 ani, copiii de la “Steluţe Dunărene” au câştigat toate cele trei trofee prin: Natalia Lungu, Luca Tacu şi Ruxandra Rădulescu. Trofeul categoriei 9 ani  a fost câştigat de Andreea Voicu şi Cezar Dorobanţu. La categoria 10 ani, Premiul l i-a fost atribuit lui Mario Costache.

Trofeul de debut la categoria 9 ani a fost câştigat de Ioana Enache, Trofeul de debut la categoria 13 ani de Paula Marin, iar Trofeul categoriei 13-15 ani şi Premiul acordat de Radio România Internaţional, constând într-o emisiune muzicală realizată de Marian Stere, a fost câştigat de Valentina Enea.

Despre prestaţia copiilor coordonaţi de profesor Liliana Toader la cea de a Vll-a ediţie a Festivalului naţional de muzică pop, etno şi populară “TU ESTI PRIMAVARA MEA”, Corina Dragu, directorul festivalului şi compozitorul Mihai Şirlincan, membru al juriului ne-au declarat că grupul de la Brăila s-a prezentat la modul superlativ. “De la an la an, pepiniera de copii talentaţi de la Brăila creşte, iar Valentina Enea este vârful de lance al «Steluţelor Dunărene» şi sperăm să aibă astfel de reuşite şi pe viitor. Ea a câştigat Trofeul categoriei 13-15 ani, dar  şi Premiul acordat de Radio România Internaţional. Acest lucru înseamnă că ea va fi invitată într-o emisiune muzicală, iar cântecele ei vor fi promovate la radio”, a subliniat compozitorul Mihai Şirlincan.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii