Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Valentin Preda a demonstrat, inca o data, ca este "stapinul" brasului

La Campionatele Nationale de natatie pentru seniori si juniori I, Valentin Preda, inotatorul format la scoala de natatie braileana, dar care de un an are o bursa la Universitatea Louisville, pe care o reprezinta in concursurile interuniversitare americane, dar si component al clubului CSM Pitesti pentru care concureaza in competitiile nationale si internationale, a reusit sa obtina cinci titluri nationale. El a cucerit trei medalii de aur in probele individuale, la 50, 100 si 200 m bras si doua cu stafetele 4 x 200 m liber si 4 x 100 m mixt, proba in care cei patru reprezentanti ai CSM-ului din Pitesti au realizat un nou record national, 3:46:78 minute.
"Stapinul" brasului, cum a fost numit nu demult Valentin Preda, a obtinut si doua medalii de argint la 200 si 400 m mixt, in ambele fiind devansat de constanteanul Razvan Florea.
Rezultatele obtinute au fost in concordanta cu obiectivele pe care sportivul pregatit acum de Petre Deac si le-a propus pentru aceasta competitie.
"A fost un concurs pentru care nu m-am pregatit in mod special. El face parte dintr-un plan de pregatire pentru Campionatele Europene care vor avea loc peste o luna la Budapesta. La 100 m bras am fost cel mai aproape de propriul meu record, dar pot sa spun ca si la proba de 200 m la acelasi stil am obtinut un timp bun, tinind cont de faptul ca in S.U.A. concurez doar in bazin de 25 de yarzi. Este greu sa te adaptezi intr-un timp foarte scurt atit la diferentele de fus orar, cit si la criteriile competitiilor. Insa eu sint multumit ca anul acesta mi-au iesit bine toate obiectivele pe care mi le-am propus. Am obtinut cele mai bune rezultate in cadrul Universitatii din Louisville, iar acum am prins si un loc pentru europenele din Ungaria" a declarat Valentin Preda.
De citeva zile, Valentin Preda se pregateste la Bucuresti impreuna cu o parte a lotului national de seniori pentru Campionatele Europene. Alaturi de el, in capitala se antreneaza colegul de la CSM Pitesti, Stefan Gherghel, constantenii Razvan Florea si Dragos Agache, acesta din urma fiind tot un sportiv care isi face studiile in S.U.A. si Larisa Lacusta din Bacau. Din lotul Romaniei pentru aceasta competitie mai fac parte si o serie de sportivi de la clubul Steaua, printre care se afla si Camelia Potec, insa acestia au preferat sa se pregateasca pina la startul concursului in Ungaria.
Obiectivul lui Valentin Preda pentru competitia continentala il reprezinta calificarea in una dintre finalele probelor de 50, 100 sau 200 m bras.
"Timp de 2-3 saptamini voi pune accentul pe volum, iar in ultima parte a pregatirilor voi face ultimele retusuri pentru aceasta importanta competitie la care mi-am propus sa prind cel putin o finala. Ma simt bine si cred ca numai de mine va depinde daca voi realiza ceea ce mi-am propus" a mai adaugat Valentin Preda.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii