Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vacante pe credit

Un concediu departe de casa, intr-un loc exotic, ramine un vis pentru multi romani. Lipsa banilor este principala cauza pentru care unii renunta chiar si la o saptamina de relaxare... pe plaiurile natale.

Printre putinele banci care ofera credite exclusiv de vacanta se numara BCR, BRD si CEC. E bine de stiut ca, odata cu creditul pentru vacanta clientii pot beneficia de anumite avantaje, cum ar fi discount-urile, asigurarile de calatorie si chiar perioade de gratie (scutire partiala sau integrala de plata) de 2-3 luni.
BCR iti ofera un credit pentru petrecerea de sejururi in tara ori strainatate, in lei sau in valuta. Suma maxima este de 10.000 de euro (echivalent RON/USD), iar termenul de rambursat este de pina la 5 ani. Banii sint acordati pe card sau prin cecuri de calatorie, acoperind atit costul sejurului, cit si alte cheltuieli legate de transport. Dupa preferinta, poti beneficia de o perioada de gratie de pina la doua luni. Daca te imprumuti in lei, trebuie sa achiti o dobinda de: 14% (fixa), 16% (variabila), respectiv 12% (revizuibila). Intre 1 si 5 ani platesti 14.5% (fixa), 17.5% (variabila), respectiv 12.5% (revizuibila).Pentru imprumuturi in euro trebuie sa pregatesti 13% pentru maximum 1 an si 14% intre 1 si 5 ani. La creditul in dolari, pina la un an achiti 14,25% pe an, iar pina la 5 ani, 14,75%.
BRD vine cu "Creditul 45". Este un credit destinat special finantarii vacantelor in tara si in strainatate. Suma imprumutului este cuprinsa intre 2.000 si 20.000 RON, cu o perioada de rambursare de pina la 3 ani si una de gratie, care poate ajunge pina la 3 luni. Nu ai nevoie de giranti sau avans. De mentionat este faptul ca sejurul ori circuitul se organizeaza prin intermediul agentiei de turism "Paralela 45".
La obtinerea creditului nu ai nevoie de giranti sau de avans si primesti un card Visa cu design personalizat. Dobinda este variabila si se actualizeaza periodic, corelata cu evolutia pietei financiar-bancare (dobinda Bubor la trei luni, plus o marja de 2 procente).
CEC ofera creditul Turism, de maximum 10.000 RON (100 milioane lei vechi), pe cinci ani, cu dobinda de 15% pe an.
Valoarea sumei se stabileste in functie de necesarul de creditare si de posibilitatile financiare ale clientului privind rambursarea creditului si plata dobinzilor aferente. Se va lua in calcul valoarea evidentiata in documentele din care rezulta destinatia creditului solicitat si aportul propriu al clientului.
Si celelalte banci va pot finanta pentru o vacanta de vis. Este vorba despre creditul pentru nevoi personale nenominalizat, care incet-incet a luat locul celor specializate pentru sejururi. Se pare ca motivul pentru care bancile au renuntat la creditele destinate exclusiv vacantelor ar fi politica adoptata de unele agentii de turism. Acestea ofera deja posibilitatea clientului de a-si achita excursia in rate, acceptind pentru inceput un avans. Pe de alta parte, tarifele vacantelor peste hotare "au intrat la apa", astfel incit au devenit chiar mai ieftine decit cele din Romania.
Cei care apeleaza la imprumutul pentru nevoi personale beneficiaza de o serie de avantaje - nu esti nevoit sa declari scopul in care utilizezi banii, nu ai nevoie de avans, iar documentatia necesara este practic simplificata: copie dupa carnetul de munca, adeverinta de salariu, copie dupa actul de identitate si o factura de utilitati. I
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii