Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Va fi un miracol dacă vom câştiga cu Sevilla şi vom merge în optimi"

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, luni, că meciul cu FC Sevilla este unul important, atât pentru echipa sa, cât şi pentru fotbalul românesc, deoarece o eventuală victorie care i-ar putea aduce calificarea în optimi ar reprezenta o performanţă istorică.

"Este un meci important pentru Unirea, pentru ţară şi pentru fotbalul românesc. Suntem puşi în faţa unei performanţe mari. Prima şansă o are Sevilla, ea este marea favorită, mai ales că Real Madrid şi Barcelona se bat cu ei la titlu în Spania. Avem şansa noastră mică, ne vom lupta pentru ea. Va fi un miracol dacă vom câştiga şi ne calificăm în primele 16 echipe. Un meci nul ar fi bun, dar nu ne-ar garanta calificarea în optimile competiţie, poate doar în Liga Europa. Acest meci e mai accesibil, pentru că în ultima etapă, cu Sttugart, va fi aproape imposibil să obţinem victoria", a spus Petrescu.

Tehnicianul ialomiţenilor a făcut şi o comparaţie între cele două echipe care se vor confrunta marţi pe arena din Ghencea: "Nu ştiu dacă vom evolua ofensiv, noi jucăm mereu ofensiv, aglomerat, şi încercăm să câştigăm. Ne-am creat ocazii şi în tur, sunt convins că acum vom avea mai multe. Dacă ataci cu Mercedesul şi ataci cu Dacia, Mercedesul câştigă până la urmă. Trebuie să muncim mai mult şi să alergăm dublu, dar trebuie să atacăm. Sevilla poate să fie relaxată şi să joace bine, dar poate să menajeze şi anumiţi jucători, însă are un lot de 19 fotbalişti foarte puternic. Fabiano e golgheterul competiţiei şi cred că îşi va dori să joace şi el".

Fundaşul Pablo Brandan a spus că partida cu Sevilla este foarte importantă pentru jucătorii Unirii, dar şi pentru întreg fotbalul românesc: "Va fi un meci foarte greu. Aşteptăm de mult această şansă. Vom întâlni o echipă mare, însă suntem optimişti şi avem încredere că vom face un meci foarte bun. Acest meci e foarte important pentru România, dar şi pentru noi, jucătorii, pentru că ne poate schimba viaţa. Am avut noroc că am ajuns la Urziceni, sper să scriem istorie pentru echipă şi pentru România".

Unirea Urziceni va juca marţi, de la ora 21:45, cu FC Sevilla, în etapa a 5-a a Ligii Campionilor, pe arena din Ghencea. În prima etapă, Sevilla a câştigat cu 2-0. După patru etape, clasamentul Grupei G arată astfel: 1. FC Sevilla 10p 2. Unirea Urziceni 5p 3. VfB Stuttgart 3p 4. Rangers 2p.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii