Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vă este dor de „Războiul stelelor?"

Noul lungmetraj din seria „Star Wars" ar putea deveni filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, potrivit unei companii de cercetări de piaţă din Statele Unite, ai cărei experţi afirmă că această peliculă ar putea obţine peste 100 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii.
Al şaptelea film din franciza „Războiul stelelor", intitulat „Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", care îi va avea în distribuţie pe protagoniştii trilogiei iniţiale, Harrison Ford, Carrie Fisher şi Mark Hamill, va avea premiera pe marile ecrane din Statele Unite ale Americii pe 18 decembrie, informează contactmusic.com. Experţii în cercetări de piaţă sunt de părere că acest lungmetraj va domina box office-ul mondial şi că va depăşi din acest punct de vedere filmul „Avatar", regizat de James Cameron.
Paul Dergarabedian, analist al companiei Rentrak, a declarat pentru New York Post: „Niciun film lansat în decembrie nu a trecut vreodată în weekendul de debut peste pragul încasărilor de 100 milioane de dolari. Noul film din «Star Wars» ar putea deveni, cu uşurinţă, primul lungmetraj care va face acest lucru. Are mari şanse să devină, de asemenea, filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile".
„Avatar", lansat în 2009, ocupă în prezent primul loc în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie - 2,8 miliarde de dolari. Locurile următoare sunt ocupate de filmele „Titanic" (2,1 miliarde de dolari) şi „Răzbunătorii/ The Avengers" (1,5 miliarde de dolari).
Născută din imaginaţia lui George Lucas, franciza „Războiul stelelor" a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca şi Steven Spielberg. Cei doi cineaşti, care au făcut parte din acelaşi grup de tineri regizori cu referinţe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme „Indiana Jones".
După succesul filmului „Războiul stelelor", care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredinţeze regia următoarelor filme din serie altor cineaşti. Astfel, „Imperiul Contraatacă" (1980) a fost regizat de Irvin Kershner şi „Întoarcerea lui Jedi" (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.
La sfârşitul anilor 1990, cineastul producător a adăugat francizei sale alte trei filme noi. Acea nouă trilogie - „Star Wars Episodul I - Ameninţarea fantomei" (1999), „Războiul stelelor: Atacul clonelor" (2002) şi „Star Wars: Episodul III - Răzbunarea Sith" (2005) - a fost în întregime regizată de George Lucas şi i-a avut în distribuţie pe Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman şi Hayden Christensen.
Grupul Disney va lansa o nouă trilogie „Star Wars" începând din 2015 şi până în 2019. Potrivit presei de specialitate, personaje îndrăgite din trilogia originală, Yoda, Han Solo şi Boba Fett, vor deveni protagoniştii unor filme individuale care le vor fi dedicate. George Lucas a vândut compania Lucasfilm în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney.

 
Categorie articol: 

Comentarii