Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

USL vrea o declaraţie a Parlamentului care să combată atitudinile autonomiste

"Intenţia noastră este aceea de a adopta o declaraţie după modelul celei de acum câteva săptămâni privind unele declaraţii făcute de autorităţile maghiare.Va trebui repusă în discuţie şi, după părerea noastră, repusă în discuţia Parlamentului în întregul său. Să se vadă clar cine susţine şi combate asemenea tentative, sper că nu sunt parlamentari în PDL dispuşi să accepte auonomia pe criterii etnice", a arătat Bogdan Niculescu Duvăz în cadrul unei conferinţe de presă şi în contextul înfiinţării unui Biroul al Ţinutului Secuiesc la Bruxelles.

El a precizat că o să se discute "în sânul Coaliţiei (n.r. USL)" ca declaraţia să fie "în termeni mai drastici" decât cea formulată iniţial de Camera Deputaţilor. În acest sens, el a mai afirmat că "USL nu negociază şi nu va negocia niciodată înfiinţarea unui teritoriu pe criterii etnice definit cu statut de autonomie" şi că Uniunea "nu va da niciodată votul pe Statutul minorităţilor aşa cum este el conceput, şi care, în final, prevede o structură care să se suprapună structurilor administrative ale statului, o structură cu compoziţie etnică care să decidă dacă un lucru e bine sau nu făcut". Deputatul PSD a arătat că dacă Executivul îşi va asuma răspunderea pe Statutul minorităţilor, Opoziţia va depune o moţiune de cenzură.
Duvăz a mai spus că liderii UDMR "se manifestă din ce în ce mai radical de teamă că radicalismul grupului Tokes îi fac să piardă voturi, ori un UDMR care se radicalizează pe diapazonul lui Laszlo Tokes e un UDMR care nu mai devine un partener posibil".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii