Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

USL propune anticipate în noiembrie 2011şi referendum pentru Constituţie în 2012

Astfel, "USL propune un calendar de şase acţiuni, de rezolvare a crizei politice actuale (instabilitate guvernamentală) prin care putem orienta eforturile clasei politice spre priorităţile autentice ale României, în contextul acestei crize relansând temeinic, serios şi responsabil dialogul politic din România", se arată în documentul USL.
La primul punct se menţionează "înfiinţarea până la 15 iulie a unui Comitet economic anti-criză, cu un dialog tripartit Putere - Opoziţie - BNR, care să convină asupra principalelor soluţii anti-criză absolut necesare în lunile următoare".
De asemenea, altă propunere este ca până la 1 august 2011 să se decidă "schimbarea Guvernului cu unul format din tehnocraţi, susţinut de către toate formaţiunile politice, care să îşi asume două sarcini: punerea în aplicare a măsurilor anti-criză conenite de Comitetul economic anti-criză şi organizarea în această toamnă a alegerilor parlamentare anticipate".
Al treilea punct al USL menţionează "adoptarea rapidă a legii electorale prin care reducem numărul de parlamentari, până la 15 septembrie".
De asemenea, liderii USL propun organizarea de alegeri parlamentare anticipate, în baza noii legi, până la 30 noiembrie.
Punctul cinci al programului USL arată că "imediat după alegeri, cu un Parlament legitim şi cu o putere validată de votul oamenilor" demarează discuţiile privind revizuirea Constituţiei, (implicit şi a modificărilor privind reorganizarea administrativ-teritorială", cu termen până în 15 aprilie 2012.
Ultimul punct în documentul USL vizează "organizarea de alegeri locale împreună cu referendumul de aprobare a revizuirii Constituţiei", până la 15 iunie 2012.
"Acest calendar oferă un cadru responsabil de dialog şi o manieră prin care punem priorităţile reale ale cetăţenilor în prim plan şi planificăm rezolvarea lor, cu acord politic larg, în cel mai scurt timp", mai susţin liderii USL în documentul înmânat şefului statului.
Categorie articol: 

Comentarii