Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

USL cere alocarea de către Guvern a 50 de milioane de euro pentru medicii de familie

Liderii USL au avut marţi o întâlnire cu preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoaie, şi rectorul Universităţii de Medicină Carol Davila, Florian Popa, pe tema situaţiei medicilor de familie. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut că apreciază protestul medicilor de familie ca fiind unul justificat şi întemeiat, acuzând Guvernul că susţine o campanie de "denigrare" a medicilor de familie. El a menţionat că vina în cazul emiterii de reţete unor persoane decedate aparţine în principal Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care nu i-a scos din sistemul informatic pe cei decedaţi.
"Nu doar că suntem solidari, nu doar că am înţeles care sunt aceste probleme, dar există soluţii imediat şi somăm Guvernul, primul ministru, cel care răspunde de fapt în faţa societăţii de buna funcţionare a unui sistem esenţial public, şi anume sistemul de sănătate, să aibă dialog cu medicii de familie, să dea curs solicitărilor legitime ale acestora, este vorba de 50 de milioane de euro pe care Guvernul totdeauna îi găseşte pentru altceva, fie că este vorba de vreun judeţ pedelist, fie că e vorba o telecabină sau o fântână cântătoare, dar pe care nu-i găseşte pentru a rezolva pe un an de zile o problemă esenţială pentru fiecare cetăţean", a spus Ponta.
De asemenea, liderul PNL, Crin Antonescu a susţinut că, în ciuda celor care "propăvăduiesc" ideea că nici opoziţia nu ar putea guverna mai bine, trebuie făcută o comparaţie a nivelului sistemului medical din peroada mandatului la ministerul Sănătăţii a lui Eugen Nicolăescu, în comparaţie cu perioada Guvernării Boc.
Totodată, Vasile Astărăstoaie a explicat că sfatul CNAS ca pacienţii să se mute pe listele medicilor de familie care au semnat contractul cu Casa nu este unul valabil deoarece un medic de familie poate cumula cel mult 2.200 de pacienţi, iar cei care depăşesc acest prag sunt depunctaţi, fapt pentru care pacienţii nu vor putea fi acceptaţi de medicii de familie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii