Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uraganul Ike nu a provocat in Texas pagubele preconizate

"Cel mai grav scenariu nu s-a produs, odata cu trecerea uraganului Ike prin Texas", a declarat simbata guvernatorul acestui stat american, Rick Perry, intr-o conferinta de presa, relateaza AFP.
"Din fericire, cel mai grav scenariu anticipat in anumite zone nu s-a produs", in special in regiunea portului Houston, cel de-al patrulea oras ca marime din Statele Unite, unde inundatiile au fost mai putin importante decit fusese prevazut, a declarat el.
"Insa exista numeroase pagube" in aceasta regiune, a adaugat guvernatorul.
Secretarul american pentru Securitate interna, Michael Chertoff, a declarat la rindul sau ca, potrivit unor informatii initiale, mai multe persoane au murit.
"Am primit o serie de informatii conform carora ar exista citiva morti (...) insa bilantul ar putea creste in urmatoarele ore in special in rindul persoanelor care nu au evacuat zona", a declarat el intr-o conferinta de presa.
Circa 2,2 milioane de persoane au fost evacuate din Texas si peste 130.000 in Louisiana, unde anumite zone de coasta au fost de asemenea afectate de uragan, a precizat oficialul.

George W. Bush va merge marti in Texas, dupa trecerea uraganului Ike

Presedintele american George W. Bush a anuntat ca se va deplasa marti in statul Texas, unde uraganul Ike a provocat numeroase pagube, relateaza AFP.
"Voi merge marti in Texas pentru a exprima sprijinul administratiei federale. Pentru a exprima sustinerea sa pentru eforturile de reconstructie", a declarat el, citat de posturile americane de televiziune.
"Administratia federala va furniza 1,5 milioane de litri de apa si un milion de mese pe zi pentru a ajuta persoanele care si-au parasit locuintele", a adaugat el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii