Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE 12.45: Dosarul «Sportul». Încă un sechestru pe averea lui Stancu

UPDATE 12.45: Încă un sechestru pe averea lui Stancu

 

Un nou sechestru instituit pe averea impresionantă a fostului şef al Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu. În urma trimiterii în judecată în dosarul "Sportul", procurorii au pus sigiliu, mai nou, pe un imobil situat pe Calea Galaţi (o clădire cu valoare impozabilă de 1,364 milioane lei şi teren aferent în suprafaţă de 340 mp), plus un apartament situat pe strada Erou Comisar Popovici - cu o valoare de 119.228 lei. Pe lista bunurilor sechestrate se mai adaugă două terenuri în zona centrală a oraşului: unul situat pe strada Mihai Bravu, în suprafata de 430mp şi al doilea pe strada Împăratul Traian, pe amplasamentul părculeţului unde, în primăvară, un grup de voluntari au făcut curăţenie crezând că întregul obiectiv este în domeniu public. De asemenea, procurorii au pus ochii şi pe un autoturism marca "Toyota Yaris".
În ce o priveşte pe Rusu Alina Daniela, şi ea inculpată în Dosarul Sportul alături de Bunea Stancu, sechestru a fost instituit asupra unui apartament situat pe strada Roşiori - cu o valoare de aproape 195.000 lei, plus autoturismul familiei, un Renault Clio.
Reamintim că o parte din averea fostului şef de la CJ Brăila a fost blocată cu sechestru şi în Dosarul "Stancu vs. DNA", bunurile astfel indisponibilizate ridicându-se la o valoare cumulată de peste 4 milioane de lei.

 

Dosarul "Sportul". Noi stanograme

 

* noi stenograme au ieşit la lumină în dosarul „Sportul": Stancu îşi suna partenerii de afaceri pentru a-i informa că fiul său, Răzvan, va prelua afacerile familiei

 

Procurorii DNA au scos la iveală modul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, îşi pregătea ieşirea de pe scena „afaceriştilor", cedându-i locul fiului său, Răzvan Stancu.
Într-o discuţie telefonică din data de 23 decembrie 2011, chiar înaintea Sărbătorilor de iarnă, Stancu l-a sunat pe Gheorghiţă Sorici, reprezentantul SC Istru SA Brăila, căruia i-a trasat indicaţii preţioase:
Gheorghe Bunea Stancu: Deci, am discutat ieri...ordinele alea de zi care le aveţi voi astăzi şi la Concivia şi la tine...Vezi de treaba ta, că am dat indicaţii foarte clare că...nu se întâmplă absolut nimic din punct de vedere al conducerii executive ... a ... societăţii! (...) Se va schimba în Consiliul de Administraţie, în locul lui Cristi Nicolae, care produce foarte multe discuţii, ca să nu spun altceva ... va intra băiatul meu, va intra Răzvan, ca să nu intre altcineva să avem dureri de cap
Sorici Gheorghiţă: Da, domn preşedinte!
(...)
Stancu: Tu iei act de ele şi dup-aia o să le mai discutăm, nu ... Deci, firmele sunt controlate de noi, nu de ... alţii care prind avioane"
Mai multe detalii în următoare ediţie a cotidianului „Obiectiv Vocea Brăilei".
Categorie articol: 

Comentarii