Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unul dintre cei mai cautati braileni prin Interpol

Condamnat la 25 de ani de temnita grea, pentru un omor deosebit de grav si cautat de Interpol, Nicolae Ion, 42 ani, a reusit sa-i fenteze pe oamenii legii, in ultimii 11 ani, si este liber ca pasarea cerului. Potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul General al Politiei, "Braileanul", dupa cum era poreclit Ion, a comis in 1994 un atac mafiot, impreuna cu un alt individ, la Arad. "Atacul banditesc mafiot s-a soldat cu uciderea prin impuscare a unei persoane, ranirea, tot prin impuscare, a celei de-a doua si ranirea prin aplicarea a trei lovituri de cutit celei de-a treia victime."
Imediat dupa atacul singeros, "Braileanul" a disparut fara urma, trecind, probabil, frontiera de vest, pentru a scapa de mina lunga a legii. In baza declaratiilor martorilor si celor doi supravietuitori, precum si a probelor obtinute de anchetatori, "Braileanul" a fost identificat, cercetat si judecat in lipsa, fiind condamnat la 25 de ani de inchisoare.
Tinca Ion, mama asasinului cu singe rece, ne-a povestit ca Nicolae a luat-o pe carari gresite la 18 ani si, de la furtul de gaini pina la crima n-a fost decit un pas: "A facut zece clase, a muncit prin citeva locuri, cite o luna-doua, apoi s-a lasat. A inceput sa fure. Intra prin curtile oamenilor si luat tot ce-i pica in mina. L-au prins si l-au bagat la inchisoare. Cind a iesit, a vrut sa-si faca o familie, sa stea la casa lui. N-a durat mult. Dupa un an, s-a certat cu nevasta si a plecat in lume. S-a dus la Arad, la o amanta de-a lui. Doi ani mai tirziu a facut crima. "Cu lacrimile siroind pe obraji, femeia ne-a marturisit ca fiul ei nu a mai dat un semn de viata, de 11 ani: "Cred ca-i mort. N-a trimis o scrisoare, n-am mai auzit nimic de el. In ultima perioada l-am visat de multe ori, iar preotul mi-a zis ca e de rau. Zicea ca mai bine i-as face slujbe de pomenire, ca sigur nu mai e in viata. Daca, totusi, traieste, si il va prinde Politia, nu pot spune decit atit: a facut-o, n-are decit sa plateasca pentru fapta lui!"
Intrucit existau informatii ca "Braileanul" parasise teritoriul Romaniei, a fost dat in urmarire internationala si acum este cap de lista, situindu-se printre infractorii extrem de periculosi. Potrivit informatiilor prezentate de Interpol, Nicolae Ion este saten, cu inceput de chelie, are ochi albastri, 1,70m si constitutie atletica, iar persoanele care pot oferi informatii utile pentru capturarea lui sint rugate sa contacteze cea mai apropiata sectie de Politie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii