Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unsprezece morti in Pakistan, in urma unor atacuri lansate, probabil, de avioane ale SUA

Mai multe rachete lansate de avioane fara pilot, probabil americane, au lovit joi o scoala islamica dintr-o zona tribala a Pakistanului, situata la granita cu Afganistanul, provocind moartea a 11 persoane persoane, au anuntat oficiali ai serviciului de securitate pakistanez, relateaza AFP.
Atacul pare sa il fi vizat pe liderul taliban Jalaluddin Haqqani, unul din cei mai cautati militanti islamisti din regiune.
Doua avioane fara pilot au lansat trei rachete asupra unei scoli islamice din satul Dandi Darpakhel, aflat in apropierea celui mai mare oras al districtului tribal Waziristanul de Nord, Miranshah, au declarat martori si autoritati locale.
"Trei persoane au fost ucise in explozie, patru au fost ranite, iar o alta persoana a decedat ulterior la spital", declarase initial un oficial al serviciului de securitate. Un alt oficial a anuntat ulterior ca alte doua persoane au fost gasite moarte sub darimaturi. Potrivit martorilor, toate victimele sint membri ai triburilor locale.
Satenii si-au manifestat furia tragind focuri de arma in directia a doua avioane americane fara pilot care survolau imprejurimile, au declarat locuitorii.
Potrivit oficialilor pakistanezi, madrasa (scoala islamica) atacata ar fi fost fondata de Haqqani in anii '80 in timpul razboiului impotriva URSS. Scoala era administrata de unul din locotenentii liderului taliban si adapostea "studenti locali si straini".
"Doua avioane fara pilot au lansat trei rachete asupra scolii, provocind moartea a 11 persoane", a declarat un oficial pakistanez.
La 8 septembrie, un raid aerian a vizat un alt imobil apartinind lui Haqqani, soldindu-se cu 23 de morti, potrivit serviciilor de securitate.
Un important lider mujahedin in perioada luptei impotriva dominatiei sovietice, Haqqani este un apropiat al mollahului Omar, liderul talibanilor care au condus Afganistanul in perioada 1996-2001.
Dupa inlaturarea regimului fundamentalist, el a devenit unul din liderii talibani cei mai activi, lansind atacuri de pe teritoriul pakistanez impotriva trupelor internationale din Afganistan.
Armata pakistaneza a anuntat doar ca stringe informatii despre un "incident" survenit in provincia Waziristanul de Nord si ca incearca sa identifice numarul victimelor.
Comandamentul trupelor americane mobilizate in Afganistan si CIA nu au facut nici un comentariu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii