Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unde petrece sărbătorile traficantul «Caţali»? În arest la domiciliu

zilele trecute, Curtea de Apel Galaţi a prelungit, cu încă o lună, măsura preventivă a arestului pentru Radu Bogăţeanu • în aceste condiţii, interlopul nu are voie să părăsească locuinţa, chiar dacă sunt sărbătorile, în caz contrar riscând să ajungă în spatele gratiilor • judecat într-un dosar de trafic de persoane, în iulie, “Caţali” a intrat în legătură cu alţi inculpaţi în dosar, astfel că din control judiciar s-a mutat în arest la domiciliu

 

Interlopul Radu Bogăţeanu nu are şanse să petreacă sărbătorile de iarnă în altă locaţie decât în propria casă. În urmă cu câteva zile, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au prelungit, cu încă o lună, măsura preventivă a arestului în locuinţa din Vărsătura pentru liderul clanului «Caţali». Nu este singurul inculpat din cauză care stă acasă de Crăciun şi Revelion. “În baza art. 362, în referire la art. 208 alin. 4 Cod procedură penală, constată că măsura arestului la domiciliu a inculpaţilor Serea Panaghiotidis Petruş şi Bogăţeanu Radu este legală şi temeinică şi o menţine. (…) Menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Botea Sorin Alexandru şi Graur Ionel, măsura fiind legală şi temeinică. Definitivă”, este soluţia pronunţată luna aceasta de Curtea de Apel Galaţi.

Bogăţeanu a strâns câteva luni de arest la domiciliu, unde a ajuns pentru că nu a respectat obligaţiile controlului judiciar. Mai precis, la data de 6 iulie, Curtea de Apel Galaţi a admis sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT - Biroul Teritorial Brăila şi a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu. Obligaţia impusă inculpatului “Caţali” a fost aceea de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, situat în sat Vărsătura, fără permisiunea organului care a dispus măsura. Lui Bogăţeanu i s-a adus la cunoştinţă faptul că nu are voie să comunice cu ceilalţi inculpaţi din dosarul aflat pe rolul instanţei, cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora şi cu martorii. De acest lucru nu a ţinut cont interlopul, la începutul lunii iulie, când s-a urcat în maşină, împreună cu inculpaţii Nicolae Pătraşcu şi Alina Serea, după cum ne-au informat surse judiciare. Ofiţerii de la Serviciul Investigaţii Criminale al IPJ Brăila care se ocupau cu supravegherea au fost atunci pe fază, iar asta l-a cam costat pe Bogăţeanu.

Dosarul în care liderul grupării este judecat pentru trafic de persoane se află la instanţa superioară, adică la Curtea de Apel Galaţi, după ce inculpaţii au formulat apel împotriva măsurii primei instanţe, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 25 ianuarie 2017.

Proxeneţii din “Vărsătura” sunt acuzaţi că au exploatat 17 tinere (inclusiv două minore), ei fiind traşi la răspundere pentru fapte comise în urmă cu ani de zile. La data de 15 martie 2016, judecătorii Tribunalului Brăila au condamnat zece membri ai grupării, în frunte cu Bogăţeanu. Liderul clanului a primit 9 ani de

închisoare, Petruş Serea Panaghiotidis a primit cel mai mult, 10 ani de închisoare, Sorin Alexandru Botea a primit 7 ani de închisoare, iar Cornel Amza, zis “Şoricel”, 9 ani de închisoare. Au mai fost condamnaţi Cătălin Pradaiş (7 ani închisoare), Nicolae Pătraşcu (6 ani şi 6 luni închisoare), Ionel Graur (9 ani şi 6 luni închisoare), Liliana G. (2 ani cu suspendare sub supraveghere), Alina Serea (3 ani cu suspendare sub supraveghere) şi Mihai Tănase (8 ani închisoare, care, însă, au fost executaţi deja).

La începutul anului 2015, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila i-au trimis în judecată, pe Radu Bogăţeanu, zis “Romică Caţali”, şi ceilalţi acoliţi ai săi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, spălare de bani

şi proxenetism, fapte comise în perioada 2002 - 2004. Tinerele au fost racolate şi trimise în cluburile din Spania, ele făcând parte din familii dezorganizate şi sărace. Din exploatarea lor, traficanţii au obţinut bani, nu glumă.
Categorie articol: 

Comentarii