Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unde nu-i crap, e vai de picioare

Excelenta reactia lui Constantin Cibu la vizita ministrului Transportului, chitaristul Ludovic Orban. Concret, fostul primar l-a tratat cu curul pe smecherul venit de la Bucuresti, intr-o vizita de lucru. Cibu si-a vazut in continuare de partida lui de pescuit, lucru pe care l-as fi facut si eu daca eram in locul lui.
Astia de prin presa s-au grabit sa sanctioneze voalat gestul lui Cibu, sa taxeze, vezi Doamne, obraznicia de care a dat dovada acesta atunci cind si-a permis sa ignore un ditamai ministru. E, uite ca eu ma ridic in picioare si aplaud felul in care a actionat seful liberalilor braileni. Si spun asta pentru ca Orban nu avea ce sa caute la Braila. Oficial, el a zis ca a venit, pentru ca a vrut sa vada cu ochii lui cum decurg lucrarile de reparatie pe DN2B Braila-Buzau. A vrut sa vada o laie. E clar ca a venit ca sa puncteze la capitolul imagine, asta ca tot sintem in campanie electorala.
In primul rind, eu nu sint deloc de acord cu aceste vizite de lucru. Probabil pentru ca imi aduc aminte de alea pe care le facea Nicolae Ceausescu in teritoriu, cind descindea in intreprinderi, echipat cu un halat alb, cu o casca de protectie pe cap si cu un aratator in mina dreapta. Inteleg ca un ministru sa vina din cind in cind sa vada cum se deasfasoara anumite lucrari, care este stadiul in care se afla acestea, dar nu sa apara atunci cind abia demareaza un proiect. Caci despre asta este vorba: miercuri, pe DN2B abia au inceput lucrarile de reabilitare. Ce sa vada un ministru? Cum se toarna prima palma de asfalt? Bun, si daca asista la treaba asta, ce se va intimpla? Vor munci apoi muncitorii cu mai mult spor si drag? Orban stie si el lucrurile astea, dar nu-i pasa. Doar nu face aceste vizite din banii lui, ci ai ministerului. Iar atunci cind vine in teritoriu are pretentia ca toata lumea sa stea drepti in fata lui. E, uite ca asta nu se poate intotdeauna.
Bravo lui Cibu, pentru ca a avut inspiratia de a ramine la pescuit, in loc sa apara sa dea noroc cu Orban. Si-asa, prezenta lui la evenimentul de pe DN2B nu era indispensabila. Pai, trebuia sa vina, sustin unii, pentru ca el este seful PNL Braila si avea un oaspete de la Bucuresti. Si ce daca avea un oaspete de la Bucuresti? Pe Orban puteau sa-l astepte si alti liberali din Braila, ceea ce s-a si intimplat. Mai degraba cred ca primarul Simionescu putea sa mearga sa se gaseasca cu Orban, chit ca soseaua care va fi reabilitata este in afara municipiului, deci a zonei lui de competenta. Da, ma, dar Simonescu are, totusi, o importanta functie publica in Braila, pe cind Cibu este un banal consilier local, pe deasupra si sef de filiala de partid, si un simplu pescar, care din cind in cind mai da cu bita-n balta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii