Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un tinar de la Penitenciarul Tichilesti a sustinut Testele Nationale

Un detinut de la Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti, absolvent de clasa a-VIII-a, a sustinut probele la Testele Nationale. Desi initial trei elevi din cadrul Penitenciarului si-au manifestat dorinta de a da examenul de capacitate, in final doar unul a mers pina la capat. Angelin Vasile Cucu a sustinut cele trei probe la Scoala "Ion Creanga" din municipiu si a beneficiat de aceleasi conditii legale de sustinere a probelor, ca si ceilalti elevi.
"In opinia mea, a obtinut spre 6 la limba romana si putin peste 6 la matematica. Avem emotii la geografie", a precizat Titi Mircea, agent-educator la P.M.T. Tichilesti, care a lucrat cu elevul respectiv timp de trei saptamini.
Intrucit timpul ramas pina la Testarea Nationala era foarte scurt, cei trei elevi care au spus initial ca vor sa sustina acest examen au beneficiat de un soft educational de auto invatare "TN - Varox '07".
Prin intermediul acestui program, tinerii privati de libertate au avut posibilitatea de a primi testele publicate pe site-ul www.edu.ro, pe care le-au lucrat in timpul liber. Cu programele "Varox" de simulare a examenului, elevii si-au putut verifica testele lucrate si si-au facut corectura pe testul lucrat pe hirtie. Dupa doua saptamini de studiu pe baza acestui program, singurul care a inteles ca poate invata singur si ca are sanse de a promova cele trei probe de examen a fost Angelin Vasile Cucu, ceilalti doi renuntind.
"Contributiile noastre (asigurarea softului necesar, a consumabilelor, suportul moral al mai multor oameni decit cei propusi in proiectul programului) le consideram ca fiind secundare si, in caz de reusita la Testele Nationale, meritul ii va reveni tinarului care a gasit o modalitate de a-si depasi conditia si are vointa si atitudinea necesare", a spus Titi Mircea, agent-educator la P.M.T. Tichilesti.
Categorie articol: 

Comentarii