Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un site islamist va difuza un mesaj in care Osama ben Laden declara razboi Pakistanului

Un site islamist a anuntat, ieri, ca va difuza o noua inregistrare video a liderului retelei al-Qaida, Osama ben Laden, in care acesta ii declara razboi presedintelui pakistanez, Pervez Musharraf, si armatei Pakistanului, relateaza Reuters.
Sursa citata nu a oferit alte detalii, iar inregistrarea video nu era disponibila deocamdata pe site-ul care a facut anuntul.
Deocamdata nu este clar cind va fi difuzata noua inregistrare. Osama ben Laden a aparut intr-o inregistrare video difuzata la 7 septembrie, pentru prima data in ultimii trei ani, avertizind Statele Unite ca sint in continuare vulnerabile in pofida puterii lor.
Militantul saudit a aparut apoi intr-o inregistrare video difuzata la 11 septembrie, in care ii elogia pe cei 19 teroristi implicati in atentatele din 2001 de pe teritoriul american.
Oficialii pakistanezi au anuntat, joi, ca presedintele Musharraf va candida pentru un nou mandat la 6 octombrie, in pofida obstacolelor judiciare cu care se confrunta la Curtea Suprema de Justitie si a popularitatii scazute.
Statele Unite, care au beneficiat de sprijinul presedintelui Musharraf in cadrul campaniei militare impotiva regimului taliban din Afganistan si a retelei al-Qaida, sint direct interesate de deznodamintul crizei politice de la Islamabad.
Osama ben Laden este banuit ca se ascunde in regiunile montane inaccesibile de la granita dintre Afganistan si Pakistan, descrise de serviciile americane de informatii drept un refugiu sigur pentru militantii al-Qaida.
Categorie articol: 

Comentarii