Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un sfert din populaţia lumii va trăi în Africa până în 2050, arată un raport ONU

"Pe baza tendinţelor actuale, în 35 de ani, 25 de persoane din 100 vor fi africani", potrivit unui raport al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii prezentat la Johannesburg. Potrivit raportului, 40% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani din lume vor trăi pe continentul african în 2050. Nigeria, cea mai populată ţară din Africa şi prima putere economică a continentului, va reprezenta 10% din naşterile înregistrate în lume până în 2050.
Populaţia din Africa, în prezent cu 1,2 miliarde de locuitori, se va dubla până la jumătatea secolului şi va ajunge la 4,2 miliarde până în 2100, potrivit UNICEF.
Creşterea demografică va provoca o suprapopulare şi mai mare, iar până la sfârşitul anilor 2030 majoritatea africanilor vor trăi în oraşe.
Una dintre provocările anilor următori va fi soarta copiilor, care luptă pentru supravieţuire în Africa. Mai mult de jumătate dintre copiii care mor în întreaga lume sunt africani.
Astfel, un copil din 11 moare înainte să fi împlinit vârsta de cinci ani.
De asemenea, trei minori africani din zece trăiesc în "contexte fragile şi afectate de conflicte", a subliniat UNICEF, care a îndemnat Guvernele locale să investească mai mult în programele pentru copii.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii