Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un sfert de milion de euro, confiscat

Captura de senzatie facuta, in noaptea de miercuri spre joi, de politistii de frontiera din Constanta, care au actionat in urma unui pont, si de comisarii Garzii Financiare Braila, intr-un depozit de marfa de linga orasul Insuratei. In jur de 600 baxuri de tigari, deci 300.000 pachete, in valoare de circa 250.000 de euro, fusesera aduse din Republica Moldova, de o retea organizata de contrabandisti, si descarcate intr-un fost depozit "Vinalcool". Politistii de frontiera au supravegheat operatiunile de descarcare, ascunsi pe un teren din apropiere, si au descins in depozit exact in momentul cind baxurile erau transferate intr-o dubita, din cisterna cu care fusesera transportate. Fiindca aveau informatii ca grupul contrabandistilor e format din raketi periculosi, politistii erau bine inarmati si pregatiti sa faca fata unei riposte de orice natura. Nu a fost cazul, insa: la vederea oamenilor legii, soferul dubitei si cei doi insotitori care ajutau la manipularea tigarilor au luat-o la fuga si si-au pierdut urma in noapte. Singurul ramas la fata locului a fost un paznic al depozitului. Acesta a declarat ca nu avea idee despre ce se intimpla, fiindca in momentul sosirii masinilor de marfa, i se ceruse sa plece din zona. Pe parcursul zilei de ieri, politistii de frontiera si comisarii Garzii Financiare au derulat proceduri specifice, pentru prinderea contrabandistilor si stabilirea cu exactitate a numarului pachetelor de tigari si a valorii acestora.
Cert este ca fostul depozit "Vinalcool" de linga Insuratei a fost cumparat, in urma cu circa zece ani, de firma "Miorita" SRL Braila. Aceasta l-a inchiriat, in luna octombrie a.c., firmei "Global Business Comp", inregistrata in comuna Valea Lupului, judetul Iasi, al carui asociat unic este Iulian Goreanu. Potrivit contractului de inchiriere, societatea ieseana intentiona sa depoziteze acolo produse industriale, cereale si legume-fructe.
Fiindca pontul privind introducerea tigarilor de contrabanda in Romania a fost primit de Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, operatiunea a fost desfasurata de constanteni, sub coordonarea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera. Inspectoratul Judetean Braila nu a participat decit la supraveghere, cu un ofiter si un agent. "Nu e nimic deosebit in faptul ca operatiunea a fost desfasurata in judetul nostru de colegii de la Constanta. Si noi am facut astfel de actiuni in judetul lor, pe baza de pont", ne-a declarat comisarul Antonica Enache, ofiterul de relatii publice al IJPF Braila.
Categorie articol: 

Comentarii