Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un romantic incurabil: îşi scotea concubina la plimbare iar el spărgea maşini

• după plimbările nocturne prin municipiu ale celor doi îndrăgostiţi, la primele ore ale dimineţii se înregistrau plângeri la poliţie cu privire la maşini sparte şi bunuri furate • poliţiştii au făcut imediat legătura, mai ales că inculpatul din acest dosar, Florin Daniel Moldoveanu, nu le era deloc străin, acesta având antecedente penale • concubina bărbatului şi-a amintit că pe parcursul plimbărilor prin municipiu, în repetate rânduri, era lăsată singură în maşină preţ de câteva minute, iar la revenirea în autoturism, Moldoveanu ţinea în mână ba portofele, ba ochelari de soare, genţi şi altele

 

Un brăilean de 32 ani, cu o mare “pasiune” pentru furtul din maşini, a fost trimis în judecată, zilele trecute, din nou. Florin Daniel Moldoveanu îşi scotea iubita la plimbări nocturne, cu maşina unei rude, pe străzile din municipiu, iar la un moment dat, o lăsa în autoturism preţ de câteva minute, pe motiv că are “puţină treabă”. Când revenea, brăileanul era mereu “încărcat” de bani, ochelari de soare şi genţi. Culmea, concubina nu-şi punea niciodată semne de întrebare despre aceste fapte ale inculpatului.  Anchetatorii au stabilit că în vara lui 2017, mai exact în lunile iulie-august, tânărul a spart nu mai puţin de şase autoturisme în municipiu. Ba chiar unui clujean a reuşit să-i strice concediul, după ce i-a furat toate genţile cu haine, lăsate în portbagajul maşinii.

Prima spargere a dat-o în noaptea de 11 spre 12 iulie 2017, aşa cum au stabilit anchetatorii, şi nu a început cu o maşină oarecare, ci cu un “BMW X6”, parcat în zona Pieţei Concordia. Proprietarul a descoperit abia dimineaţă că geamul portierei stânga faţă era spart, iar din maşină lipseau banii, actele lui de identitate, dar şi cele ale autoturismului, două perechi de ochelari de firmă şi un display pentru un Iphone.

Conform dosarului penal, bărbatul îşi invita concubina, aproape în fiecare noapte, la plimbare cu maşina unei rude, în cursul lunilor iulie-august 2017. În noaptea spargerii “BMW”-ului, inculpatul se plimba prin acea zonă, iar la un moment dat, ar fi oprit autoturismul şi ar fi coborât, spunându-i iubitei că urmează să se întâlnească cu cineva. Totodată, i-a pus în vedere acesteia să-l aştepte în maşină. După circa 10 minute, Moldoveanu ar fi revenit în autovehicul, ţinând în mână 2 perechi de ochelari de soare şi un portofel, şi ar fi demarat în trombă. Pe drum, bărbatul ar fi scos din portofel nişte bani, după care ar fi aruncat portofelul pe geam.

După vreo săptămână, a urmat altă plimbare nocturnă prin municipiu. Culmea, a doua zi, pe 19 iulie 2017, la poliţie a sosit o nouă sesizare despre un furt din auto. De data aceasta, hoţul a nimerit o maşină de serviciu a unei brăilence, din care a sustras câteva pungi în care se aflau halate medicale, produse cosmetice, câteva zeci de mostre de medicamente, un tricou şi o pereche de ochelari de soare.

Coincidenţă sau nu, anchetatorii au aflat că fix în acea noapte, Moldoveanu s-a plimbat cu iubita lui, cu maşina, iar la un moment dat bărbatul ar fi coborât din maşină, iar după câteva minute ar fi revenit cu 3-4 sacoşe. O parte din bunuri le-ar fi aruncat la un tomberon, iar pe celelalte le-ar fi luat acasă.

Cea de-a treia spargere a avut loc 3 zile mai târziu. Pe 22 iulie, un brăilean a chemat poliţia pentru că a găsit geamul portierei maşinii de serviciu spart, iar din autoturism lipseau două portofele cu bani şi acte, cheile a două imobile din municipiu, o insignă de poliţie şi un breloc. Bineînţeles, în noaptea de 21 spre 22 iulie, cei doi concubini au ieşit la “plimbare” fix pe strada unde era parcat autovehiculul spart, potrivit anchetatorilor, iar la un moment dat, bărbatul ar fi coborât din maşina sa. La întoarcere, ar fi avut asupra lui bani, acte, chei, o insignă de politie şi altele. Moldoveanu ar fi oprit doar banii şi insigna, restul aruncându-le pe geam, la întâmplare.

 

A stricat concediul unui clujean, după ce l-a lăsat fără haine

Următoarea plângere la poliţie cu privire la maşini sparte nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Pe 7 august 2017, un clujean, care se întorcea din concediu cu soţia sa, a înnoptat la un prieten din Brăila. Seara, pe 6 august, şi-a parcat maşina pe strada pe care locuia prietenul respectiv, iar dimineaţă a avut surprinza neplăcută de a găsi luneta spartă, iar în portbagaj, acolo unde-şi lăsase omul toate genţile, nu mai era nimic. Din fericire, în genţi nu erau decât haine, nu şi alte bunuri de valoare. A chemat imediat poliţia, care a făcut cercetări.

În noaptea de 6-7 august 2017, concubina s-a plimbat cu Florin Daniel Moldoveanu, pe strada unde era parcat autoturismul spart. Ar fi fost lăsată singură în maşină câteva minute, iar când bărbatul a revenit, ar fi avut în mână câteva genţi pe care le-ar fi luat acasă.

Următoarea plimbare a celor doi iubiţi a avut loc în noaptea 8-9 august 2017, noapte în care, culmea, a fost spart un “Volkswagen Caddy”. Este vorba despre o maşină de serviciu a unui brăilean, care, pe 9 august, dimineaţa, a găsit geamul portierei dreapta faţă făcut ţăndări. Din torpedou îi lipsea un telefon mobil, iar dintre scaunele maşinii i-a mai fost furat un alt telefon, un set de distribuţie pentru “Volkswagen Caddy” şi o pereche de ochelari de soare.

Cel de-al şaselea furt dintr-un autovehicul a avut loc în noaptea din 16 spre 17 august 2017, în cartierul Obor. Proprietarul a alertat poliţia pe 17 august că a găsit geamul portierei stânga faţă spart, iar din maşina marca “Volkswagen Pollo” îi lipsesc o baterie portabilă şi o pereche de căşti pentru telefon.

Cei doi iubiţi se aflau, unde altundeva, decât la plimbare, potrivit dosarului penal, iar în jurul orei 5.00, bărbatul ar fi lăsat-o pe femeie singură în maşină preţ de câteva minute, pe motiv că are puţină treabă. Bărbatul ar fi revenit în maşină având asupra lui o baterie externă şi o pereche de căşti, bunuri pe care le-ar fi aruncat pe geam, în drum spre casă.

 

Poliţia le-a bătut în uşă imediat după ce s-au întors din plimbare

Ajunşi acasă, cei doi iubiţi nici nu şi-au tras bine suflul după noaptea de plimbare prin oraş, căci la uşă erau deja poliţiştii, veniţi să facă percheziţie domiciliară. În atenţia oamenilor legii a fost şi maşina cu care Florin Daniel Moldoveanu se plimba, noaptea, prin municipiu. În casa bărbatului au fost găsite mai multe bunuri, printre care chiar cele declarate furate de cei şase păgubiţi: ochelari de soare, un breloc, insigna de poliţie şi o geantă de voiaj.

Inculpatul Florin Daniel Moldoveanu este cunoscut poliţiştilor, având antecedente penale. În urmă cu câteva zile, bărbatul, care se află în arest în prezent, a fost trimis în judecată pentru furt calificat, dosarul ajungând la Judecătoria Brăila.

Să nu credeţi că înainte de aceste şase spargeri de autoturisme, Florin Daniel Moldoveanu nu şi-a invitat concubina la plimbări nocturne prin oraş. Reamintim că, în octombrie 2017, Moldoveanu a fost trimis în judecată de procurorii brăileni pentru nouă furturi din maşini, fapte comise în perioada 22 iulie - 12 august 2017. Scenariul era acelaşi: însoţit de iubita sa, o lăsa singură în maşină, timp în care el sustrăgea din alte autoturisme diverse bunuri. Pe 17 august 2017, bărbatul a fost reţinut 24 de ore în arestul IPJ Brăila, iar a doua zi a fost arestat preventiv pentru 30 zile. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii