Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou uragan ar putea lovi zona New York

Expertii americani preconizeaza noi uragane, una dintre zonele cele mai vulnerabile fiind chiar metropola New York, relateaza The Independent on Sunday in editia electronica.
Centrul National pentru Uragane din Statele Unite si experti de la Universitatea din Colorado, care au anuntat uraganele Katrina si Rita, se asteapta la alte furtuni puternice in cele doua luni ramase din sezonul de uragane.
Organizatia meteorologica mondiala estimeaza ca recordul de 21 de astfel de fenomene, stabilit in 1933, ar putea fi depasit anul acesta.
Unele dintre uragane ar putea lovi Statele Unite, iar expertii apreciaza ca urmatorul oras vizat ar putea fi chiar New York. Printre regiunile cele mai vulnerabile ale tarii figureaza zona acestei metropole, clasata pe locul al cincilea, dupa New Orleans, Florida Keys, Tampa si Galveston, toate lovite de uragane in ultimii doi ani.
Max Mayfield, directorul Centrului, a informat Congresul ca uraganul Katrina "nu va fi ultimul care va lovi o zona vulnerabila".
Expertii au declarat ca o astfel de catastrofa este "inevitabila", iar autoritatile din New York iau masuri, pentru ca este posibil ca Manhattan sa se confrunte cu valuri cu inaltimea de 9 metri .
Cel putin un milion de locuitori din zona sint in pericol, iar autoritatile au pus la punct planuri pentru eventuala evacuare a unei parti a populatiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii