Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou succes notabil al secţiei de sambo de la CSM Brăila

• Naidin şi Varvaruc sunt vicecampioane naţionale de senioare la sambo • cele două sportive de la CSM Brăila au rămas la lot pentru un stagiu de pregătire de două săptămâni

 

La puţin timp de la Campionatul European de sambo pentru junioare, unde au avut evoluţii foarte bune, Teodora Naidin şi Cătălina Varvaruc au participat în weekend-ul trecut, la Bucureşti, la naţionalele de sambo rezervate senioarelor, unde au cucerit medaliile de argint.

La categoria 52 kg, medaliata cu bronz de la europenele de juniori, Teodora Naidin a pierdut greu, primul meci susţinut în compania unei sportive senioare, Diana Truică, de la Steaua, cea care avea să devină campioană naţională. În meciul al doilea Naidin a avut-o drept adversară pe Roxana Halus de la Steaua, sportivă care este în lotul de senioare al României care va merge la europenele de sambo senioare. Brăileanca antrenată de Carmen Constantin a avut o evoluţie foarte bună, a învins-o clar pe stelistă şi a devenit vicecampioană naţională de senioare la categoria 52 kg.

Junioara Cătălina Varvaruc a luptat în primul meci cu numărul unu mondial al categoriei 56 kg, Daniela Poroineanu de la Dinamo Bucureşti, sportivă senioară, care s-a impus în faţa brăilencei. Varvaruc a câştigat într-un minut meciul cu Mădălina Antoneac de la CSM Baia Mare, apoi a învins-o pe Daniela Buboi de la CS Victoria Nădlac şi astfel şi-a apărat titlul de vicecampioană naţională a categoriei 56 kg, pe care îl deţinea de anul trecut.

Cele două sportive de la CSM Brăila au rămas la Bucureşti pentru un stagiu de pregătire de două săptămâni, alături de tricolorele senioare ale lotului naţional de sambo, care vor participa la Campionatul European.

“Ţinând cont de faptul că au concurat cu sportive mai mari ca vârstă, rezultatele celor două brăilence sunt excepţionale. Sinceră să fiu mă aşteptam la o medalie de bronz, dar Naidin s-a autodepăşit, iar dacă anul trecut s-a clasat pe locul al cincilea, acum a cucerit argintul. Iar Varvaruc, tot într-o companie selectă de sportive senioare, şi-a apărat medalia de argint cucerită în 2017. Ele au rămas la lot unde timp de două săptămâni se vor antrena în compania sportivelor senioare care se pregătesc pentru europenele de sambo”, ne-a declarat antrenoarea Carmen Constantin.
Categorie articol: 

Comentarii