Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un mort si importante pagube materiale in Italia, din cauza intemperiilor

O femeie a murit inecata la Roma, in noaptea de miercuri spre joi, din cauza intemperiilor cu care se confrunta Italia si care au provocat numeroase pagube si inundatii pe tot teritoriul tarii, au anuntat pompierii si autoritatile locale, citate de AFP.
Pompierii au gasit joi dimineata corpul neinsufletit al unei femei, ramasa blocata in masina sa in timp ce se afla intr-un pasaj subteran inundat de ploile care s-au abatut in timpul noptii asupra capitalei italiene, relateaza agentia Ansa.
Circulatia a fost puternic peturbata in oras, unde mai multe strazi sint impracticabile din cauza inundatiilor si a caderilor de arbori.
Primarul Gianni Alemanno a cerut ca Roma sa fie declarata in stare de "catastrofa naturala" si le-a cerut locuitorilor sa isi "limiteze deplasarile", potrivit aceleiasi surse.
Potrivit protectiei civile, ploile puternice, rafalele violente de vint si caderile semnificative de zapada au provocat importante pagube in restul tarii incepind de marti seara, iar meteorologii au anuntat ca intemperiile vor continua joi.
In regiunea muntoasa Trentino-Alto Adige din nord-estul tarii, numeroase scoli sint inchise, iar mai multe sosele sint impracticabile din cauza zapezii.
Mai multe drumuri sint blocate in sudul Italiei, mai ales in Sicilia.
Miercuri, ninsorile au generat importante perturbari ale traficului aerian la Milano, in nordul Italiei, si blocarea, la frontiera, a citorva sute de camioane care veneau din Franta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii