Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un militar canadian, ucis in Afganistan "din greseala"

Un militar canadian din trupele NATO a fost ucis si alti citiva soldati au fost raniti, din greseala, in cursul operatiunii Meduza, lansata simbata in sudul Afganistanului, a anuntat, luni, Alianta Nord-Atlantica, relateaza AFP.
Trupele care participa la operatiunea Meduza, indreptata impotriva militantilor talibani, au cerut sprijin aerian in districtul Panjawayi din provincia Kandahar, se arata intr-un comunicat al Fortei internationale de asistenta pentru securitate (ISAF).
"Doua aparate ale ISAF au intervenit, dar, din nefericire, au atacat fortele aliate in timpul unui raid", adauga textul, precizind ca incidentul s-au soldat cu "un mort si mai multi raniti in rindurile fortelor ISAF".
Dupa citeva ore, un purtator de cuvint al ISAF a precizat ca militarul ucis era canadian.
Patru militari canadieni au fost ucisi duminica in confruntari in cadrul operatiunii Meduza, in cursul careia ISAF a anuntat ca au fost ucisi 200 de rebeli talibani.
Comandantul ISAF, generalul britanic David Richards, a apreciat ca incidentul este "regretabil", dar a subliniat ca "misiunea indeplinita de fortele aeriene este extrem de importanta, chair vitala pentru operatiune".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii