Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un individ suspectat ca a furat un portofel in tramvai a fost saltat de politistii comunitari

Un individ acuzat ca a furat portofelul unei batrine, in tramvai, a fost retinut, ieri, de doi politisti comunitari, care patrulau pe B-dul Independentei. Suspectul a fost dat in vileag de un martor care a observat scena furtului si a luat atitudine, cu toate ca a fost amenintat si chiar lovit de un alt barbat, banuit a fi complicele hotului. "In tramvaiul care circula pe B-dul Independentei, intre Str. Garii si Str. Republicii, un individ insotit de doi complici a sustras portofelul unei batrine. Vazind scena, un martor a reactionat si a fost lovit de unul dintre cei trei, dupa ce a coborit din tramvai. Martorul a fugit dupa agresor, iar agitatia creata a atras atentia patrulei de pe bulevard, care a intervenit. Politistii au reusit sa-l retina pe numitul Gheorghe Oita, identificat de martor ca facind parte din grupul de hoti. Din pacate, dupa ce si-a recuperat bunurile furate, batrina a plecat, fara a mai depune plingere sau marturie. Cel retinut va fi predat Politiei Municipiului pentru continuarea cercetarilor", ne-a declarat Georgica Tanase, seful Serviciului Ordine Publica din cadrul Politiei Comunitare Braila.

Un tinar curajos contra a trei indivizi dubiosi

Se stie ca in mijloacele de transport in comun din Braila, hotii de buzunare au o activitate destul de intensa, insa putini sint brailenii care indraznesc sa ia atitudine impotriva lor. Ieri, insa, Jianu L., un tinar de numai 18 ani, bucatar de meserie, nu s-a lasat invins de teama, reusind sa contribuie la retinerea unui suspect. "Circul frecvent cu tramvaiul si am vazut de mai multe ori hoti de buzunare in actiune, dar n-am avut curajul sa spun nimic. Si azi (ieri n.n.) am observat cum i-a fost furat portofelul unei doamne in virsta, iar cind am auzit-o pe aceasta strigind ca i s-au furat banii si actele nu am mai putut sa stau deoparte. I-am spus celui pe care il vazusem furind portofelul sa-l dea inapoi, ca sun la politie. Acesta si inca doi indivizi care-l insoteau, erau complicii lui, au inceput sa ma injure si sa ma ameninte. Dupa ce am coborit din tramvai, cel care a furat, vazindu-ma cu telefonul in mina, sunind la 112, probabil s-a speriat, ca s-a dus la batrina si i-a inapoiat portofelul, mintind-o ca l-a vazut el pe un tigan cum l-a aruncat pe jos, pe strada, si a fugit. Dupa ce i-au dat banii si actele inapoi doamnei respective, unul dintre ei a venit la mine si m-a lovit de citeva ori, pe urma a incercat sa plece. Chiar daca eram destul de speriat, am mers dupa el si cind l-am ajuns am incercat sa-l retin. Intre timp, au aparut si politistii comunitari, iar cei trei au fugit. Nu l-au prins pe cel care m-a lovit, dar voi face plingere la Politie si sper sa fie retinut si acela", ne-a povestit Jianu L.
Politistii comunitari au fugit dupa cei trei indivizi pina pe strada Unirii, dar nu au reusit sa-l retina decit pe unul dintre ei, despre care martorul spune ca ar fi chiar cel care a furat portofelul batrinei din tramvai. Gheorghe Oita, cel retinut, avea, insa, alta varianta: "Nu-s, dom'le, vinovat cu nimic. Eu ma aflam pe Str. Unirii si cind am vazut agitatie am luat-o la fuga si m-am trezit ca ma opreste gardianul si ma ia la intrebari degeaba. Asta care zice ca m-a vazut furind portofele in tramvai probabil ca nu e sanatos la cap de minte in halul asta!". Ieri, Oita a fost predat de politistii comunitari la Politia Municipiului, pentru definitivarea cercetarilor.
Categorie articol: 

Comentarii