Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un gălățean de 50 de ani, victima accidentului mortal de la Berteștii de Jos

* bărbatul coborâse dintr-o autoutilitară care se defectase, pentru a pune un triunghi reflectorizant pe carosabil, însă a fost izbit în plin de un autoturism condus de un brăilean de 43 de ani din localitatea Victoria

 

 

 

Sfârşitul a venit chiar în drum spre casă pentru un bărbat de 50 de ani, din Galaţi, fiind vorba despre victima accidentului rutier din noaptea de joi spre vineri, dintre Berteştii de Jos şi Spiru Haret. Bărbatul se afla în autoutilitara ce aparţinea unei firme de construcţii din Galaţi şi venea de la o lucrare efectuată în Constanţa. La volan se afla un alt gălăţean, în vârstă de 28 de ani.

După cum au stabilit poliţiştii brăileni, joi seara, şoferul din Galaţi conducea autoutilitara ”Isuzu” pe DJ 212, dinspre Constanţa spre Brăila, însă din cauza unei defecţiuni a oprit vehiculul pe raza judeţului Brăila. Şoferul i-a dat pasagerului de 50 de ani o vestă reflectorizantă şi triunghi de semnalizare, ambii ocupanţi coborând pentru a pune triunghiurile reflectorizante. Când pasagerul de 50 de ani a ajuns în partea din spate a autoutilitarei, deşi avea vestă reflectorizantă, nu a fost observat de şoferul unui autoturism „Volkswagen Polo” care l-a izbit în plin. În urma impactului, bărbatul a fost proiectat peste autoutilitară şi a căzut apoi pe partea carosabilă. Din păcate, acesta a decedat pe loc.

Autoturismul care era condus de un brăilean de 43 de ani din localitatea Victoria a intrat în partea din spate a autoutilitarei. Accidentul s-a soldat cu rănirea celor doi şoferi, al autoutilitarei şi autoturismului, dar şi a celor doi pasageri din autoturism, doi bărbaţi de 53 de ani şi 60 de ani, ambii din Victoria. Şoferul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Bărbatul care conducea autoturismul VW nu a putut fi testat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Martorii de la faţa locului au spus că şoferul brăilean circula cu viteză şi că ar fi fost sub influenţa alcoolului. Poliţiştii vor stabili adevărul. Aceştia au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
Categorie articol: 

Comentarii