Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un elicopter inchiriat de NATO s-a prabusit in Afganistan

Un elicopter inchiriat de NATO s-a prabusit duminica in provincia Kunar, din estul Afganistanului, in apropierea granitei cu Pakistanul, iar accidentul s-a soldat cu victime, a declarat un purtator de cuvint al Aliantei, citat de Reuters.
Elicopterul civil s-a prabusit la scurt timp dupa decolarea de pe o baza militara din provincie, a precizat purtatorul de cuvint, care a exclus o actiune ostila.
El nu a putut oferi detalii despre tipul elicopterului, numarul persoanelor aflate la bord sau identitatea victimelor. Kunar face parte din bastioanele talibanilor care lupta impotriva Guvernului afgan si a trupelor straine.
NATO a anuntat intr-un comunicat ca elicopterul este de tip Mi-8, contractat de Forta Internationala de Asistenta pentru Securitate (ISAF) a Aliantei.
Aparatul de zbor a fost nevoit sa efectueze o aterizare de urgenta la scurt timpa dupa decolarea de la o baza ISAF, a adaugat comunicatul, fara a mentiona ce anume a cauzat problema.
"O persoana aflata la bordul elicopterului a murit si trei au fost ranite in acest incident", a adaugat comunicatul, fara a oferi detalii despre nationalitatea victimelor.
Un purtator de cuvint al talibanilor a declarat ca grupul a doborit elicopterul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii