Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un derby cu sase goluri, faze incendiare si un jucator eliminat

CS Faurei: Ilasc - Tanase, Tandalache, Stefanita - Fratila, Carp, Mita, Stanciu, Calatoaie - Craciunescu, Anghelina
Petrolul: Cristea - Tudor, Emil Cristian (min. 65: Zainea), Stanciulescu, Bosoi - Moldoveanu, V. Gheorghe, Botezatu (min. 55: Rosu), Bulancea - Neta, Lupu (min. 80: Berceanu)
Arbitri: I. Paun (Calarasi) - G. Dragusin (Oltenita) si C. Soptelea (Constanta)

Partida dintre cele doua formatii s-a ridicat la nivelul unui derby, s-a jucat intr-un ritm alert si astfel au rezultat multe faze spectaculoase din care s-au marcat multe goluri. Puteau sa cistige si gazdele, dar acestea nu au profitat de superioritatea numerica din ultimele minute ale partidei si nici chiar de gafele pe care le-au facut aparatorii petrolisti, dar la fel de bine ar fi putut sa se impuna si echipa vizitatoare daca nu ar fi tratat anumite momente ale meciului cu superficialitate.
Petrolul a dat tonul primelor faze ofensive si chiar in minutul 6, Moldoveanu a driblat citiva jucatori in marginea careului advers, a sutat la poarta insa Ilasc a fost la post.
O alta actiune a oaspetilor avea sa prefateze deschiderea scorului. In minutul 8, petrolistii au declansat un contraatac, Lupu a sutat puternic de la 25 de metri si portarul gazdelor a facut ceva eforturi pentru a inlatura pericolul. Ilasc insa nu s-a mai putut opune deschiderii scorului la urmatoarea actiune de atac petrolista. Dupa o actiune impetuoasa pe stinga, Vasilica Gheorghe i-a pasat lui Neta, iar acesta a sutat de la 16 metri, la coltul lung al portii gazdelor, un gol frumos care i-a amutit pe spectatorii din tribuna si care parea ca va turna plumb in ghetele jucatorilor din Faurei. Numai ca elevii lui Iacob Carst au preluat initiativa si, dupa un asediu de cinci minute asupra careului advers, cel mai bun jucator al gazdelor, Cristi Anghelina, a marcat din 6 metri si a restabilit egalitatea, min. 14: 1-1.
Cei mai buni jucatori de pe teren insa, Vasilica Gheorghe si Alex Neta, au conlucrat impecabil in minutul 25 si au inclinat din nou balanta in favoarea oaspetilor. Primul a executat impecabil o lovitura libera de la 25 de metri, iar Neta a reluat cu capul din 16 metri, marcind un gol superb, cum rar se poate vedea pe stadioanele din Divizia C.
Dupa numai zece minute, insistenta gazdelor a fost din nou rasplatita, printr-un gol marcat de Craciunescu si scorul a redevenit egal, 2-2.

Zainea a platit tribut marcarii golului egalizator

In primul minut al reprizei secunde, Vasilica Gheorghe a facut o cursa de 40 de metri dupa care a centrat in fata portii insa juniorul Lupu a ratat incredibil din 6 metri.
La numai un minut dupa ce a intrat in teren, Rosu a primit o pasa ideala de la acelasi V. Gheorghe, dar a sutat in Ilasc.
Au urmat doua faze spectaculoase, cite una la fiecare poarta, ambele gustate de spectatorii prezenti in tribuna. In minutul 57, jucatorul transferat in aceasta iarna de la Dacia, Stanciu, a patruns in careul petrolist si a sutat puternic, dar Cristea a reusit sa evite golul. Cinci minute mai tirziu, V. Gheorghe a scapat de marcaj, a patruns la rindul lui in careu si Ilasc a avut o mare sansa deoarece mingea a lovit bara.
Daca in prima parte a meciului gazdele au fost cele care au alergat dupa egalare, in minutul 69 CS Faurei a reusit sa preia pentru prima data conducerea. Bulancea a faultat in careu, iar Anghelina a transformat penalty-ul acordat. Si nu o data, ci de doua ori, pentru ca arbitrul de centru a dictat repetarea loviturii.
Desi era intrat in teren de doar 13 minute, Zainea, care l-a inlocuit pe Emil Cristian accidentat, a marcat in minutul 78, dupa o centrare din corner a lui Rosu. El si-a manifestat bucuria marcarii golului prin scoaterea tricoului, gest sanctionat prompt de arbitrul I. Paun cu un cartonas galben si, cum Zainea mai avea unul de la faza in care s-a dictat penalty-ul pentru gazde, a fost eliminat de pe teren.
In ultimele minute ale partidei, extrem de tensionate, cu toate ca au avut in Anghelina un jucator in zi de exceptie, gazdele nu au reusit sa fructifice nici una dintre ocaziile create si astfel partida s-a incheiat la egalitate, 3-3.

Declaratii dupa meci
Iacob Carst: "Acest semiesec pe teren propriu nu ne pica prea bine in acest moment. Am avut sansa sa cistigam partida insa din nou ne-am jucat cu ocaziile si in loc sa urcam un loc in clasament, am coborit unul. Oricum, noi ne vom apara in continuare sansele si sper ca in cele din urma "sa rasara soarele si pe strada noastra"".

Iancu Teodorescu, presedintele Petrolului: "Sint foarte multumit de faptul ca desi am evoluat cu patru juniori in teren, jocul nostru a fost pe ansamblu unul bun. Lupu si Stanciulescu au facut dovada ca in curind vor face pasul spre echipa mare.
Ceea ce ma nemultumeste este rezultatul, care nu avantajeaza nici una dintre echipe, dar si faptul ca am primit foarte multe goluri. In tur am primit sapte goluri in 13 etape si iata acum, in doar doua meciuri, am primit cinci goluri, ceea ce trebuie sa ne dea de gindit. Sper sa remediem cit de repede carentele si sa incepem ascensiunea spre podium".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii