Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un convoi ce se indrepta spre Braila a esuat pe Dunare

Un convoi format din doua remorchere si un slep a esuat, joi dimineata, pe Dunare, intr-un banc de nisip, in zona municipiului Galati, din cauza cotelor scazute ale fluviului, transmite MEDIAFAX.
Convoiul era compus din remorcherul "Livada", remorcherul "Taifun" si un slep incarcat cu 700 de tone de busteni, si se deplasa in amonte, dinspre Tulcea catre Braila. Joi, in jurul orei 9.15, s-a intepenit intr-un banc de nisip, in zona municipiului Galati, in apropiere de malul tulcean.
Purtatorul de cuvint al Capitaniei Galati, Virgil Ciobanu, a declarat ca circulatia pe Dunare nu este afectata in urma acestui incident. "Convoiul a atins fundul apei si s-a pus pe nisip. Nu reprezinta deocamdata nici un pericol, iar circulatia in zona nu este afectata", a declarat Ciobanu.
Reprezentantii Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos (AFDJ) din Galati anuntau, miercuri, ca circulatia navelor pe Dunare se desfasoara cu dificultate, iar in zona Calarasi-Cernavoda au fost impuse mai multe restrictii, din cauza cotelor scazute ale fluviului.
Prognozele pentru zilele urmatoare arata o scadere continua a nivelului Dunarii, iar situatia poate deveni critica in mai putin de doua saptamini, a declarat, miercuri, Mihai Ochialbescu, director Cai Navigabile la Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) din Galati.
Categorie articol: 

Comentarii