Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un bărbat îşi caută disperat soţia plecată de acasă de câteva zile

• brăileanul Palade Ioan susţine că femeia cu care este căsătorit de peste 40 de ani a plecat, luni, de la domiciliu şi nu s-a mai întors • a reuşit să vorbească la telefon cu aceasta, dar, afirmă omul, soţia sa plânge şi pare a fi ţinută cu forţa într-un loc • bărbatul ne-a spus că a fost şi la Poliţie, dar oamenii legii ar fi refuzat să-i înregistreze sesizarea • pe de altă parte, IPJ Brăila ne-a transmis că nu s-a prezentat nicio persoană pentru a reclama vreo dispariţie

 

Dramă într-o familie din Brăila. Un brăilean susţine că soţia sa a plecat de acasă, în urmă cu câteva zile, pentru a zugrăvi o bucătărie în cartierul Chercea şi nu s-a întors nici astăzi. Omul ne-a povestit că femeia îi răspunde la telefon doar seara, şi atunci plânge, i-ar fi mărturisit că a plecat la un alt bărbat, că îi este ruşine de ceea ce a făcut şi îl roagă să nu se ducă nici la Poliţie, nici la presă, pentru că i-ar face mai mult rău şi că se va întoarce ea acasă.

Brăileanul, care ne-a spus că se numeşte Palade Ioan, s-a arătat disperat de situaţia în care se află, mai ales că ar fi văzut la televizor poveşti asemănătoare cu a lui, cu deznodământ nefericit. Atât el, cât şi ea, sunt pensionari, iar în tinereţe au lucrat în construcţii. “Suntem pensionari amândoi. Ea a zis, luni, că pleacă la o lucrare, iar eu am plecat la plimbare. Ea îmi spusese mai înainte că ar avea de făcut o bucătărie, undeva prin Chercea. Meseria ei e de zugrav. I-am zis că nu prea sunt de acord, că abia merge. Are 62 de ani, 40 de ani de muncă. Până la urmă a plecat. Eu am venit acasă. S-a făcut 6 seara şi ea nu răspundea la telefon. Seara mi-a răspuns, într-un final. Timid, îmi răspunde «Ce s-a întâmplat?». Şi îi zic «Măi mamă, dar de ce nu răspunzi, ce s-a întâmplat cu tine?». Foarte încet îmi zice «Nelu, ştii, eu am plecat la un alt bărbat şi mi-e ruşine să-ţi spun...mi-e ruşine să mai vin acasă. Am greşit şi mi-e ruşine să mai vin acasă». «Întoarce-te acasă că nu ştie nimeni, dă-o încolo de ruşine», i-am zis”, ne-a mărturisit brăileanul Palade Ioan.

Omul are inima cât un purice, temându-se pentru siguranţa soţiei sale, bănuind că aceasta ar fi ţinută cu forţa. “Când şi când abia îmi mai răspunde. Dar se cunoaşte că e constrânsă, că nu e de voia ei acolo. Nu vrea să spună unde e. «Să nu te duci la poliţie, să nu te duci la presă», îmi zice mereu. E plecată cu bicicleta, cred că e tot pe aici prin Brăila. Am sunat-o toată noaptea, nu mi-a răspuns, mă gândesc că s-a întâmplat ceva rău cu ea, că a omorât-o...că atâtea arată la televizor...Dacă mi-ar fi spus adresa, credeţi că mai veneam la dumneavoastră? Mă duceam şi rezolvam...Plânge la telefon, ca şi când ar fi constrânsă de cineva. Acum are telefonul închis. Telefonul nu este la ea, cred că îi dă telefonul doar în prezenţa lor. Ea a insistat să nu mă duc la Poliţie şi la ziar că mai mare rău îi fac, că o fac de ruşine. Înseamnă că se întâmplă ceva”, a adăugat omul.

Redactorii “Obiectiv-Vocea Brăilei” l-au redirecţionat pe bărbat către Poliţie, însă, după circa jumătate de oră acesta s-a întors la redacţie spunând că oamenii legii nu i-ar fi înregistrat sesizarea. Mai trebuie menţionat că Ioan Palade era însoţit de un alt bărbat, prieten de familie. Împreună ar fi mers şi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. “La Poliţie m-a întrebat de cât timp suntem căsătoriţi şi ne-a zis că «Dacă a plecat de bună voie, vă complicaţi». Am spus la poliţie că plânge la telefon, dar...Eu fac tot ce-i posibil să mă apăr şi eu, că dacă se întâmplă ceva cu ea...”, ne-a mai spus brăileanul.

Bărbatul care l-a însoţit a adăugat că “Oamenii ăştia sunt căsătoriţi de 40 de ani, o duc foarte bine financiar. Nu s-au certat. Hai să zic că dânsa se plimba cu bicicleta şi să fi cunoscut pe cineva tot cu bicicleta, dar măcar când vorbeşti la telefon, îi zici care e problema. Eşti în deplinătatea facultăţilor mintale, spui lucrurilor pe nume. Am plecat, asta e situaţia...”.

De la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila ni s-a transmis că niciun bărbat cu acest nume nu a ajuns la sediu pentru a anunţa vreo dispariţie.

Palade Ioan ne-a pus la dispoziţie şi o fotografie în care apare femeia dispărută. “Palade Tudoriţa o cheamă, are 61 de ani. Poza asta e făcută anul trecut, e recentă”, a conchis brăileanul.
Categorie articol: 

Comentarii